Solar Magazine - Groen licht RWE voor batterij van 220 megawatt in Noordrijn-Westfalen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groen licht RWE voor batterij van 220 megawatt in Noordrijn-Westfalen
© RWE

Groen licht RWE voor batterij van 220 megawatt in Noordrijn-Westfalen

RWE heeft een positieve investeringsbeslissing genomen voor de realisatie van een batterij met een vermogen van 220 megawatt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Op de locaties van de RWE-centrales in Neurath en Hamm in Noordrijn-Westfalen zullen in totaal 690 lithium-ionbatterijblokken worden geïnstalleerd. De totale investering bedraagt circa 140 miljoen euro. Afhankelijk van de hangende bouwvergunning, start de bouw volgens de planning in 2023, de ingebruikname is gepland voor 2024.

Binnen enkele seconden
Het nieuwe systeem is ontworpen om binnen enkele seconden te reageren en meer dan 1 uur de vereiste output te leveren. Hierdoor kan het systeem bijdragen aan een efficiënte stabilisatie van het stroomnet.

Bijzonder aan het systeem is dat de nieuwe batterij virtueel is verbonden met de Duitse energiecentrales van RWE. In Neurath worden batterijen met een totaalvermogen van 80 megawatt geplaatst op een oppervlakte van ongeveer 7.000 vierkante meter, wat overeenkomt met ongeveer 1 voetbalveld. In Hamm worden batterijen met een totaalvermogen van 140 megawatt geïnstalleerd bij de elektriciteitscentrale van Westfalen, met een oppervlakte van 14.000 vierkante meter. Het bedrijf is van plan om nieuwe lithium-ionbatterijen te gebruiken die in kastvorm worden geïnstalleerd en als geprefabriceerde modules worden geleverd.

RWE exploiteert momenteel een totale geïnstalleerde batterijopslagcapaciteit van ongeveer 150 megawatt – goed voor een opslagcapaciteit van 160 megawattuur. RWE heeft de ambitie om in 2030 wereldwijd 3 gigawatt aan batterijen te bouwen. Momenteel voert het bedrijf wereldwijd al batterijopslagprojecten uit met een vermogen van meer dan 800 megawatt en een opslagcapaciteit van 1.800 megawattuur.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer EnerTwin

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!