Solar Magazine - PowerGo plaatst batterij van 700 kilowattuur bij snellader voor elektrische auto’s
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PowerGo plaatst batterij van 700 kilowattuur bij snellader voor elektrische auto’s
© Tealsuns | Dreamstime.com

PowerGo plaatst batterij van 700 kilowattuur bij snellader voor elektrische auto’s

PowerGo gaat bij restaurant De Zingende Wielen in Den Oever een snellaadpaal van 240 kilowatt combineren met een batterij van 700 kilowattuur om zo alsnog een netaansluiting te kunnen verkrijgen.

Normaal gesproken zou de laadpaal waar 2 elektrische auto’s gelijktijdig kunnen snelladen niet kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

Piekmomenten
Deze batterij zal duurzaam opgewekte energie gaan opslaan – er is namelijk geen transportcapaciteit op het stroomnet beschikbaar – en die leveren op het moment dat er elektrische auto’s geladen worden.

Zo raakt het energienet minder overbelast op piekmomenten, kan het op dalmomenten in de behoefte voorzien en bestuurders van elektrische auto’s een zeer hoge laadsnelheid bieden.

Zonneparkontwikkelaar
PowerGo is de dochteronderneming van zonneparkontwikkelaar PowerField. Al enige tijd is PowerField bezig met het selecteren van geschikte locaties voor het opslaan van energie. Ivo van Dam, creative technology officer bij PowerField, hierover: ‘Om de energietransitie te blijven ondersteunen, zijn er creatieve oplossingen nodig. Zo hebben wij bijvoorbeeld als eerste in Nederland een tijdsgebonden contract met Enexis Netbeheer afgesloten. Wij willen ervoor zorgen dat het opwekken en de energieopslag van zonne-energie zo goed mogelijk samenwerkt met het afnemen van deze zonne-energie. Hier zetten wij de snellaadstations van PowerGo voor in. Zo stemmen we de productieafname en -opslag beter op elkaar af om het vervolgens te optimaliseren voor het stroomnet.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Installateur Zonnepanelen

32-40 uur - Dordrecht
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Noord-Brabant
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!