Solar Magazine - Tilburg stopt met uitgeven leningen voor zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tilburg stopt met uitgeven leningen voor zonnepanelen
© Jarretera | Dreamstime.com

Tilburg stopt met uitgeven leningen voor zonnepanelen

Tilburg stopt met het uitgeven van leningen voor zonnepanelen. Via het alles-in-éénpakket ‘Zon op je dak’ zijn in de afgelopen jaren de daken van 1.500 huishoudens in de gemeente van zonnepanelen voorzien.

Aanmelden voor de regeling is niet meer mogelijk omdat het maximaal aantal aanmeldingen is bereikt.

Nieuwe regeling op komst
De gemeente meldt dat voor inwoners die ook zonnepanelen willen aanschaffen er andere leningen beschikbaar zijn: de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds en de gemeentelijke Stimuleringslening. Daarnaast werkt de gemeente aan een nieuwe regeling om inwoners te helpen bij de aanschaf van zonnepanelen. Deze regeling is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar.

0,75 procent
De gemeentelijke regeling Zon op je dak startte in 2020. Het doel was om in 2 jaar tijd zoveel mogelijk Tilburgse daken te voorzien van zonnepanelen. Woningeigenaren, kleine bedrijven en Verenigingen van Eigenaren konden zich inschrijven. De lening heeft een gunstige rente van 0,75 procent die in 15 jaar mag worden afgelost. De gemeente ontzorgde deelnemers: in het alles-in-éénpakket zat de financiering, de aanleg en 15 jaar service en onderhoud van de zonnepanelen door Hoppenbrouwers Techniek. In intensief overleg met Hoppenbrouwers is de mogelijkheid onderzocht om de aanmeldtermijn te verlengen. Dit bleek echter niet mogelijk. Inwoners die zich al hebben aangemeld voor Zon op je dak worden meegenomen in het offertetraject.  

Wethouder Verduurzaming en Energietransitie gebouwde omgeving Yusuf Çelik: ‘Door het succes van Zon op je dak zijn veel Tilburgers op weg geholpen met het opwekken van eigen energie. Daardoor besparen ze geld op hun energierekening. We hebben inwoners ontzorgd in de aanvraag van financiering, omdat dit ingewikkeld kan zijn. Zon op je dak is een stap in de goede richting, maar we zijn nog niet klaar. We blijven inwoners helpen bij het nemen van grote duurzame maatregelen aan hun woning, zoals zonnepanelen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
Zonnefabriek zoekt:

Installateur Zonnepanelen

32-40 uur - Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!