Solar Magazine - België lanceert website EnergyWatchers.be voor energiebesparing en zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
België lanceert website EnergyWatchers.be voor energiebesparing en zonnepanelen

België lanceert website EnergyWatchers.be voor energiebesparing en zonnepanelen

De Belgische Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft website EnergyWatchers.be gelanceerd die aandacht vraagt voor energiebesparing en zonnepanelen.

De website helpt via meer dan 115 tips burgers hun verbruik en dus hun energierekening te verlagen. De tips zijn verdeeld over 5 domeinen – groene energie, huisvesting, huishoudelijke apparaten, reizen en verbruik – en gerangschikt volgens hun impactniveau. Ook thuisbatterijen en zonnepanelen komen uitgebreid aan bod.

28 calculators
Er zijn verschillende soorten tips: gedragstips, aankooptips, en milieutips, tips in verband met premies en INFO-tips met bijkomende informatie. Ten slotte geeft elke tip ook een investeringsniveau weer – van 0 tot meer dan 10.000 euro – zodat iedereen zijn keuze kan maken om in actie te schieten, in functie van de eigen middelen.

Via 28 calculators wil de website het energieverbruik of de gerealiseerde besparing zo concreet mogelijk voorstellen en dit steeds op 3 manieren: in kilowattuur, in euro of in kilogram CO2-uitstoot. Gebruikers hebben de mogelijkheid om de in de berekeningen voorgestelde gemiddelde cijfers te gebruiken, maar kunnen er ook voor kiezen om deze cijfers volledig te personaliseren aan de hand van het eigen profiel en desgewenst op te slaan.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Chief Commercial Officer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!