Solar Magazine - Holland Solar presenteert Q&A over versnellen van uitrol zonnepanelen op daken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar presenteert Q&A over versnellen van uitrol zonnepanelen op daken
© KiesZon

Holland Solar presenteert Q&A over versnellen van uitrol zonnepanelen op daken

Holland Solar heeft een document met veelgestelde antwoorden en vragen (Q&A) gepresenteerd over hoe de uitrol van zonnepanelen op daken versneld kan worden. De Q&A is bedoeld voor ambtenaren van gemeenten.

In de energieregio’s die een Regionale Energiestrategie (RES) hebben opgesteld, wordt zon op dak over het algemeen gezien als verstandige en gewenste keuze. Toch blijft de uitrol in veel RES-regio’s achter bij de eerder geformuleerde ambities.

Uitvoeringsstrategie
Op advies van de nationale Werkgroep zon op daken, waaraan onder andere Holland Solar deelnam, schrijven de RES-regio’s in de eerste helft van 2023 een uitvoeringsstrategie waarin zij concrete plannen maken om barrières voor zon op dak weg te nemen.

Om gemeenteambtenaren te ondersteunen, heeft Holland Solar de Q&A ontwikkeld waarin de meest- gestelde vragen van gemeenteambtenaren over zon op dak beantwoord worden. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over circulariteit, internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (imvo) en kwaliteit en veiligheid. Daarnaast geeft Holland Solar ook tips voor het verduurzamen van het gemeentelijke vastgoed en het betrekken van bedrijven en inwoners bij een snelle uitrol van zon op dak.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepark Services Nederland zoekt:

(jr.) Technical Asset Manager large scale solar

Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3511BK
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!