logo
wvhj2023
© SolarEnergyWorks
© SolarEnergyWorks
1 november 2022

Zonneparkontwikkelaar SolarEnergyWorks overgenomen door AMPYR Solar Europe

SolarEnergyWorks wordt overgenomen door AMPYR Solar Europe. De Nederlandse projectontwikkelaar heeft een portfolio van 100 megawattpiek zonneparken die klaar zijn om gebouwd te worden.

Daarnaast heeft SolarEnergyWorks nog eens 650 megawattpiek aan zonneweides in ontwikkeling. Het in Utrecht gevestigde bedrijf telt 15 medewerkers.

Meer dan 6 gigawattpiek
AMPYR Solar Europe is zelf ook ontwikkelaar van wind- en zonne-energieprojecten en is daarnaast een zogenaamde independent power producer; oftewel een onafhankelijke energieproducent.

Na de overname heeft AMPYR Solar Europe in Nederland een zonne-energieprojectportefeuille van meer dan 1 gigawattpiek. Inclusief portefeuilles in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk telt de geaggregeerde projectportefeuille van het bedrijf meer dan 6 gigawattpiek.

Kapitaal alloceren
‘SolarEnergyWorks heeft met succes een portfolio van hoogwaardige zonne-energieprojecten in heel Nederland opgebouwd; daarom zijn we verheugd dat we deze overname hebben kunnen doen’, aldus Alexander Koeman, algemeen directeur van AMPYR Solar Europe divisie Nederland. ‘De overname vormt een goede aanvulling op onze bestaande Nederlandse activiteiten en zal onze langetermijnplannen op het gebied van portfoliogroei, teamuitbreiding, lokale aanwezigheid en de transitie naar hernieuwbare energie in het algemeen helpen versnellen.’

‘Als groeiend bedrijf blijven we geïnteresseerd in goede projectportefeuilles en getalenteerde teams, en in SolarEnergyWorks hebben we die perfecte match gevonden’, aldus Rajesh Gathala, chief executive officer van AMPYR Solar Europe. ‘Deze overname versnelt het plan van AMPYR Solar Europe om op korte termijn aanzienlijk kapitaal in deze sector te alloceren, terwijl we onze groei voortzetten om een toonaangevende energieproducent in Europa te worden.’

Juiste filosofie
Eric van der Gun, medeoprichter van SolarEnergyWorks, over de overname: ‘Het vinden van een koper met de juiste filosofie en houding was net zo’n cruciaal onderdeel van onze selectie als de financiële kracht. In AMPYR Solar Europe hebben we een bedrijf gevonden met complementaire competenties, passend DNA en visie op de ontwikkeling van de zonne-industrie in Nederland. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nieuwe bedrijf een kwalitatief hoogstaande en uitgebreide portfolio van Nederlandse zonne-energieprojecten tot stand zal brengen.'

Marc van Velzen, medeoprichter van SolarEnergyWorks, merkt verder op dat ‘de samenwerking met AMPYR Solar Europe verdere groei van SolarEnergyWorks binnen de groep zal verzekeren door technische en financiële sterke punten toe te voegen’.

60 medewerkers
Na de overname heeft AMPYR Solar Europe een team van 22 mensen in Nederland en voegt het Utrecht als kantoorlocatie toe. In totaal heeft AMPYR Solar Europe nu 60 medwerkers in dienst in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland.

De advocatenkantoren Osborne Clarke en DLA Piper adviseerden bij de overname.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten