Solar Magazine - ZonnepanelenDelen gaat zonnepanelen financieren bij mkb met kleinverbruikaansluiting
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ZonnepanelenDelen gaat zonnepanelen financieren bij mkb met kleinverbruikaansluiting
© ZonnepanelenDelen

ZonnepanelenDelen gaat zonnepanelen financieren bij mkb met kleinverbruikaansluiting

ZonnepanelenDelen gaat met Zonlease zonnepanelen financieren in het kleinverbruikerssegment. Met Zonlease 2 B.V. richt de onderneming zich op bedrijfsdaken bij het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Via ZonLease 1 B.V. lanceerde ZonnepanelenDelen eerder al een financial lease-product voor de zakelijke pv-markt. Omdat  het bedrijf steeds meer aanvragen voor financiering in het kleinverbruikerssegment krijgt, gaat het nu ondernemers met een kleinverbruikaansluiting – die gebruik mogen maken van de salderingsregeling – helpen bij de realisatie van pv-installaties.

Zo simpel mogelijk
Met de nieuwe financiering via Zonlease is het volgens ZonnepanelenDelen zo simpel mogelijk gemaakt om financiering aan te trekken voor zonnepanelen. Het mkb kan daarbij zonder eigen investering direct profiteren van de zonnepanelen op het bedrijfsgebouw.

Martijn Krauwer, manager Zonlease, hierover: ‘Veel mkb-ondernemers willen besparen op hun energie- verbruik en hun pand verduurzamen, maar beschikken vaak niet direct over de financiële middelen om deze investering te doen. Door deze ondernemers een financiering aan te bieden voor hun zonne-energiesysteem, helpen we de ondernemer én versnellen wij de energietransitie.’

Cashflow positief
Zonlease biedt een zogenaamde cashflow-positieve financiering aan: de opbrengsten zijn vanaf de start hoger dan de periodieke kosten voor het zonne-energiesysteem.

Zonlease is gericht op ondernemers met vastgoed, zoals agrariërs, productielocaties, logistiek en ander mkb. Dat kunnen bierbrouwers en ijsmakers tot aan metaalbewerkers en transport-, opslag- en overslagbedrijven zijn. De omvang van het zonne-energiesysteem is veelal tussen de 50 en 200 zonnepanelen. Goed voor een productie van 30.000 tot 80.000 kilowattuur zonne-energie per jaar.

Looptijd 10 jaar
Via Zonlease vragen ondernemers financiering aan voor het zonne-energieproject dat zij zelf hebben samengesteld in samenwerking met de installateur. De ondernemer kiest dus zelf de grootte van het pv-systeem, de materialen en de installateur. Zolang het zonne-energiesysteem aan de kwaliteitseisen voldoet, financiert Zonlease het systeem.

De ondernemers betalen een vast maandelijks leasebedrag. Financiering voor deze projecten is beschikbaar vanaf 25.000 euro met een looptijd van 10 jaar.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Klimaatfonds Nederland zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
GPC Europe zoekt:

Hoofdmagazijnier

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!