Solar Magazine - Pala Group, Pallieter Group en Van der Valk kopen zonnestroom van zonnepark Loon op Zand
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Pala Group, Pallieter Group en Van der Valk kopen zonnestroom van zonnepark Loon op Zand
© Scholt

Pala Group, Pallieter Group en Van der Valk kopen zonnestroom van zonnepark Loon op Zand

Scholt Energy sluit een corporate stroomafnameovereenkomst (cppa) af met Pala Group, Pallieter Group en Van der Valk. De bedrijven gaan zonne-energie afnemen van Zonnepark Loon op Zand van Klimaatfonds Nederland.

Door direct stroom af te nemen van de zonneweide stimuleren de bedrijven de bouw. Pala Group, Pallieter Group en Van der Valk voorzagen eerder al een groot deel van hun daken van zonnepanelen.

Energiecoöperatie
De geproduceerde zonne-energie van de zonneweide wordt niet verhandeld op de markt, maar direct verkocht. Omdat de grootverbruikers meer elektriciteit afnemen dan het zonnepark produceert, is het ook mogelijk om later nog andere cppa’s af te sluiten. Klimaatfonds Nederland heeft een pijplijn met meer dan 250 megawattpiek aan nog te bouwen projecten.

Het nog te realiseren zonnepark van 10 megawattpiek in Loon op Zand wordt medio 2023 opgeleverd en heeft 2 initiatiefnemers: namelijk Klimaatfonds Nederland en energiecoöperatie ECLoZ. Klimaatfonds Nederland werkt samen met projectontwikkelaars en verzorgt de volledige financiering en bouw van het project. Samen met Scholt Energy onderzoekt het ook de inzet van batterijen bij zijn wind- en zonne-energieprojecten om de inkomsten te maximaliseren. Door de cppa hebben de exploitanten van het zonnepark in Loon op Zand de garantie dat de productie van de zonne-energie ook daadwerkelijk wordt afgenomen tegen een vooraf bepaald tarief. Dit biedt financiële zekerheid, die nodig is om de investering in duurzame-energieproductie te kunnen doen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Kremer Techniek zoekt:

PV Monteur

Fulltime (40 uur) - ‘s-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!