Solar Magazine - Groendus neemt energiemonitoringplatform EnergyNXT over
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groendus neemt energiemonitoringplatform EnergyNXT over
© Groendus

Groendus neemt energiemonitoringplatform EnergyNXT over

Duurzaam-energiebedrijf Groendus neemt het Internet-of-Thingsplatform EnergyNXT over van ICT Group. EnergyNXT is een bewezen oplossing voor energiemonitoring en de aansturing van energie-specifieke apparatuur.

Het energiemonitoringplatform optimaliseert opwek en verbruik van energie met bijbehorende energiestromen. Met de overname van het platform en het EnergyNXT-ontwikkelteam brengt Groendus zijn klanten naar eigen zeggen weer een stap dichter bij 100 procent schone energie.

Internet of Things
De software van EnergyNXT is gebouwd op de nieuwste generatie Internet of Things (IoT-)technologie van ICT Group. Het platform verbindt verschillende energie-installaties en stuurt deze slim aan op basis van real-time voorspellings- en marktdata. Daarbij koppelt het zonnepanelen, laadpalen, batterijen en verwarmingsinstallaties. Maar ook meer energie-intensieve verbruiksinstallaties, zoals koel- en vriescellen, kunnen aangestuurd worden vanuit het platform.

Zelf gebruiken
Met het EnergyNXT-platform maakt Groendus het voor zijn klanten mogelijk om zoveel mogelijk van de duurzame energie die zij opwekken zelf efficiënt te gebruiken en aan de markt te leveren.

Het platform van EnergyNXT wordt op termijn volledig geïntegreerd in het bestaande Groendus-platform. Hierdoor gaat het naadloos samenwerken met de handelsplaats van het bedrijf.

Samenspel
‘We zorgen ervoor dat onze klanten loskomen van de grillen van de traditionele fossiele-energiemarkt en de regie over hun duurzame-energiebehoeften in eigen handen krijgen’, licht René Raaijmakers toe, chief executive officer van Groendus. ‘We helpen ze daarom in de breedte met energie besparen, opwekken, slim verbruiken en duurzaam in- en verkopen. Dat kan alleen in een perfect samenspel tussen al deze facetten. Het state-of-the-art platform van EnergyNXT is daar een vitale schakel in.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Strategisch Inkoper

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Lens zoekt:

Project Controller

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!