Solar Magazine - 2.690 zonnepanelen voor Alexandrium Megastores in Rotterdam
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
2.690 zonnepanelen voor Alexandrium Megastores in Rotterdam
©CBRE

2.690 zonnepanelen voor Alexandrium Megastores in Rotterdam

Op het dak van Alexandrium Megastores in Rotterdam zijn 2.690 zonnepanelen geïnstalleerd. De pv-installatie is door Eneco gerealiseerd in opdracht van vastgoedeigenaar CBRE Investment Management.

De zonnepanelen zijn gemonteerd op een dak van ongeveer 14.000 vierkante meter groot dat voor de realisatie van het project langjarig verhuurd is aan Eneco. De 1,22 megawattpiek aan zonnepanelen is goed voor een jaarlijkse productie van zo’n 1.100 megawattuur zonnestroom.

Meer winkels
CBRE Investment Management en Eneco hebben het project uitgevoerd in samenwerking met CBRE Nederland, Zonneveld Ingenieurs, Batenburg Techniek, SKN Bouw en Oranjedak Energy.

Alexandrium Megastores Rotterdam is onderdeel van CBRE’s Nederlandse winkelplatform, een niet-beursgenoteerde investeringsstrategie gemanaged door CBRE Investment Management. De komende maanden zal CBRE Investment Management op steeds meer daken van winkels zonnepanelen plaatsen.

Duurzaamheidstrategie
‘Het project is onderdeel van de bredere duurzaamheidstrategie waarmee we inzetten op CO2-verlaging door isolatie, verduurzaming van gebouwgebonden installaties en het verhogen van het aandeel hernieuwbare energie op eigen locaties’, stelt Joey Korteland, Senior Asset Manager bij CBRE Investment Management.

Amber Prata, ontwikkelaar Solar bij Eneco, vult aan: ‘Dit project kende de nodige uitdagingen, want de locatie ligt midden in een winkelgebied, kent logistieke uitdagingen en er waren constructieve aanpassingen nodig.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Everday zoekt:

Field service engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Lens zoekt:

Project Controller

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!