Solar Magazine - Tweede Kamer stemt tegen motie PVV om gas- en stroomprijs in prijsplafond verder te verlagen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer stemt tegen motie PVV om gas- en stroomprijs in prijsplafond verder te verlagen

Tweede Kamer stemt tegen motie PVV om gas- en stroomprijs in prijsplafond verder te verlagen

De Tweede Kamer heeft in grote meerderheid tegen een motie van Tony van Dijck en Geert Wilders van de PVV gestemd om de hoogte van de gas- en stroomprijs van het prijsplafond nog verder te verlagen.

Voor alle Nederlandse huishoudens en andere kleinverbruikers geldt vanaf 1 januari 2023 een prijsplafond. Voor gas wordt het maximale tarief 1,45 euro per kubieke meter tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot 0,40 euro per kilowattuur en het maximale verbruik verhoogd tot 2.900 kilowattuur.

30 eurocent
De PVV’ers hadden in de Tweede Kamer tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen afgelopen week een motie ingediend om het prijsplafond te verlagen naar het niveau van 1 euro per kuub gas en 30 eurocent per kilowattuur stroom.

Bovendien zou de volumegrens wat de PVV betreft, verruimd moeten worden van 1.200 naar 2.000 kubieke meter gas en van 2.900 naar 4.000 kilowattuur stroom. Tot slot vroegen de Kamerleden in hun motie aan de regering om het prijsplafond voor stroom en gas met terugwerkende kracht toe te passen vanaf 1 januari 2022.

Ruime Kamermeerderheid
Een ruime Kamermeerderheid stemde echter tegen de motie. Enkel de PVV zelf (17) zelf en de SP (9) en de BoerBurgerBeweging (1) stemden voor de motie. Alle andere partijen – VVD (34), D66 (24), CDA (14), Partij van de Arbeid (9), GroenLinks (8), Partij voor de Dieren (6), ChristenUnie (5), Forum voor Democratie (5), SGP (3), JA21 (3), Groep Van Haga (3), DENK (3), Volt (2), BIJ1 (1) en Fractie Den Haan (1), Lid Omtzigt (1) en Lid Gündoğan (1) – stemden tegen, waarmee de motie werd verworpen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1094BB, 75E
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Calculator – Duurzame Technieken

32-40 uur - 's-Heerenberg Ulenpasweg 2b 7041 GB
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!