Solar Magazine - Westland Infra meldt vol stroomnet voor teruglevering in Westland en Midden-Delfland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Westland Infra meldt vol stroomnet voor teruglevering in Westland en Midden-Delfland
© TenneT

Westland Infra meldt vol stroomnet voor teruglevering in Westland en Midden-Delfland

Westland Infra start een congestieonderzoek voor de elektriciteitsstations in Westerlee en De Lier. Op de stations – die ruwweg het Westland en Midden-Delfland beslaan – is geen ruimte meer voor teruglevering.

De regionale netbeheerder verwacht dat er sprake kan zijn van structurele congestie voor teruglevering van wind- en zonne-energie. De periode waarvoor er sprake zal zijn van congestie is op dit moment nog niet precies bekend, maar mogelijkerwijs duurt het langer dan 1 jaar.

Capaciteitsplanning
De verwachte congestie wordt veroorzaakt doordat de vraag naar transportcapaciteit voor teruglevering aan het stroomnet groter is dan de beschikbare transportcapaciteit. De vraag naar transportcapaciteit is volgens de netbeheerders anders dan voorzien in de capaciteitsplanning vanwege de sterk gewijzigde marktomstandigheden.

In het genoemde gebied dreigt het verwachte transportvermogen voor teruglevering al op korte termijn het totale beschikbare transportvermogen voor teruglevering te overschrijden. Dit vormt de aanleiding voor de verwachte structurele congestie en de reden om de toepassing van congestiemanagement te onderzoeken.

Uitbreiding hoogspanningsnet
De structurele oplossing is de realisatie van een uitbreiding van het hoogspanningsnet en de capaciteit van het station. Westland Infra Netbeheer en TenneT onderzoeken de alternatieven hiervoor. Een planning van de netverzwaringen is nog niet bekend.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Noord-Brabant
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!