Solar Magazine - REC: productie nieuwe zonnepanelen Alpha Pure-R gestart, eerste producten uitgeleverd
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
REC: productie nieuwe zonnepanelen Alpha Pure-R gestart, eerste producten uitgeleverd
© REC

REC: productie nieuwe zonnepanelen Alpha Pure-R gestart, eerste producten uitgeleverd

REC Group is gestart met de productie van het nieuwste zonnepaneel: REC Alpha Pure-R. De eerste exemplaren gaan naar de ‘first movers’, klanten die al lang voor de start van de productie de zonnepanelen bestelden.

Het zonnepaneel REC Alpha Pure-R werd afgelopen mei onthuld op de vakbeurs Intersolar Europe en ging eerder deze maand in productie op nieuwe productielijnen in de fabriek van REC Group​ in Singapore. De Alpha Pure-R zal de Alpha heterojunctie (hjt)-capaciteit van het bedrijf in Singapore verdubbelen, van 600 megawattpiek naar 1,2 gigawattpiek.

Amerika, Europa en Australië
Ruim voor de start van de productie had REC al bestellingen voor het zonnepaneel ontvangen van klanten in de Verenigde Staten, Europa en Australië.

Jan Enno Bicker, chief executive officer van REC Group, is blij met dat gestelde vertrouwen: ‘In 2019 zetten we een gedurfde stap door de REC Alpha te introduceren als ons eerste hjt-product, in 2021 door de loodvrije en RoHS-conforme Alpha Pure op de markt te brengen en nu zetten we weer een stap. Met de REC Alpha Pure-R brengen we nog eens 600 megawattpiek aan loodvrij hjt-product op de markt, maar op basis van grotere G12-zonnecellen in een compact zonnepaneelformaat voor residentiële installaties. De vele preproductieorders bevestigen dat onze klanten het volste vertrouwen hebben in onze innovaties en dat dit nieuwste product goed inspeelt op de vraag.’

430 wattpiek en 4 string
De REC Alpha Pure-R is voorzien van hjt-zonnecellen gebaseerd op G12-wafers, kent een gepatenteerd ontwerp en een vermogen tot 430 wattpiek, terwijl het zonnepaneel minder dan 2 vierkante meter groot is.

Door de lage temperatuurcoëfficiënt blijft het zonnepaneel ook op warmere dagen efficiënt werken. Het zonnepaneel is verdeeld in 4 strings, waardoor de delen die bij schaduw uitschakelen, kleiner zijn. Daardoor kan het zonnepaneel bij gedeeltelijke beschaduwing nog meer energie opwekken. Net als de andere zonnepanelen van REC komt de REC Alpha Pure-R in aanmerking voor de uitgebreide ProTrust-garantie, die consumenten onder bepaalde voorwaarden tot 25 jaar garantie biedt voor product, prestaties en geleverd werk.

Bekijk het nieuwe zonnepaneel van REC hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Installateur Zonnepanelen

32-40 uur - Dordrecht
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!