Solar Magazine - AB InBev: Bierbrouwerijen Dommelen en Arcen over op Spaanse zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AB InBev: Bierbrouwerijen Dommelen en Arcen over op Spaanse zonne-energie

AB InBev: Bierbrouwerijen Dommelen en Arcen over op Spaanse zonne-energie

Alle bieren van AB InBev in West-Europa worden vanaf deze maand gebrouwen met 100 procent hernieuwbare elektriciteit. De stroom is afkomstig van het Pinos Puente Solar Park in Spanje.

De officiële opening van het 161 hectare grote zonnepark – gerealiseerd in samenwerking met BayWa r.e. en VERBUND –  betekent dat AB InBev 147,6 megawattpiek zonnepanelen in gebruik heeft genomen. In Nederland gaan hierdoor de 2 brouwerijen van AB InBev in Dommelen en Arcen over op zonne-energie.

10 miljard flesjes
AB InBev heeft een 10-jarige stroomafnameovereenkomst afgesloten met BayWa r.e. De overeenkomst omvat meer dan 250 gigawattuur hernieuwbare stroom per jaar die afkomstig zal zijn van het VERBUND zonnepark en een tweede zonnepark dat naar verwachting eind oktober op het stroomnet zal worden aangesloten. Dit is genoeg elektriciteit om meer dan 10 miljard glazen bier te brouwen.

De zonne-energiedeal, die 14 AB InBev-brouwerijen en meer dan 50 merken omvat, zal een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van de duurzaamheidsdoelstellingen van de brouwer, waaronder het bereiken van Net Zero in zijn volledige waardeketen tegen 2040 en Net Zero brouwerij-operaties in 2028.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer EnerTwin

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Zonnefabriek zoekt:

Installateur Zonnepanelen

32-40 uur - Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!