Solar Magazine - Powerfield en Chint Solar leggen eerste zonnepaneel zonneparken Pesse en Fluitenberg
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Powerfield en Chint Solar leggen eerste zonnepaneel zonneparken Pesse en Fluitenberg
© Powerfield

Powerfield en Chint Solar leggen eerste zonnepaneel zonneparken Pesse en Fluitenberg

PowerField en Chint Solar hebben samen met de grondeigenaren symbolisch het eerste zonnepaneel gelegd voor Zonnepark Fluitenberg en Zonnepark Pesse in de gemeente Hoogeveen.

De bouw van beide zonneweides – waarvan de plannen door PowerField geïnitieerd en ontwikkeld werden – gaat daarmee een volgende fase in.

119.000 zonnepanelen
In totaal worden meer dan 100.000 zonnepanelen geïnstalleerd. De verwachting is dat de bouw van de zonneparken voor het eind van het jaar wordt afgerond, waarna ze worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

Zonnepark Fluitenberg wordt gerealiseerd ten noordwesten van het gelijknamige Drentse dorp. De 33,5 megawattpiek grote zonneweide zal circa 11.000 huishoudens voorzien van groene stroom. Er worden 61.000 zonnepanelen op het terrein geplaatst.

Zonnepark Pesse wordt gebouwd op een bijna 25 hectare groot terrein. De 58.000 zonnepanelen, met een geïnstalleerd vermogen van 32,1 megawattpiek, kunnen jaarlijks ongeveer 10.000 huishoudens van duurzame energie voorzien.

Natuurstroken
De landschappelijke inpassing van beide zonneparken verschilt en is gebaseerd op kenmerken van het omliggende landschap en wensen vanuit de omgeving. In Pesse worden natuurstroken aangelegd aan de noord- en westzijde, en een haag aan de zuidzijde. In Fluitenberg wordt een losse haag rondom het zonnepark aangeplant om de panelen aan het zicht te onttrekken.

‘Vanaf 2017 zijn we intensief betrokken bij de projecten in Pesse en Fluitenberg’, vertelt Jeffrey Janssen, projectmanager bij PowerField. ‘Het is mooi om te zien dat we na de ontwikkelingsfase nu daadwerkelijk richting realisatie gaan en de gemeente Hoogeveen grote stappen zet in haar ambitie om tot een duurzame samenleving te komen.’ Mark van Rij, Head of Business Nederland bij Chint Solar, besluit: ‘Wij kijken ernaar uit om de komende maanden de beide projecten naar de eindstreep te brengen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarNRG Trading B.V. zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG Trading B.V. zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!