Solar Magazine - Cosun viert ingebruikname 67.000 zonnepanelen van Zonnepark Puttershoek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Cosun viert ingebruikname 67.000 zonnepanelen van Zonnepark Puttershoek
© Cosun

Cosun viert ingebruikname 67.000 zonnepanelen van Zonnepark Puttershoek

Royal Cosun heeft ruim 67.000 zonnepanelen op feestelijke wijze in gebruik genomen. KiesZon heeft in de gemeente Hoeksche Waard vorig jaar al Zonnepark Puttershoek opgeleverd, maar dat is nu pas gevierd.

De zonneweide naast de specialiteitenfabriek van Cosun Beet Company werd door chief executive officer Hans Meeuwis officieel onthuld.

6 kleinere zonneweides
Het zonnepark bestaat uit een grote zonneweide van bijna 7 hectare, en 6 kleinere zonneweides van samen in totaal meer dan 10 hectare. Alle zonneweides zijn gerealiseerd door KiesZon, onderdeel van de Greenchoice Groep.

De grote zonneweide, die door Cosun Beet Company wordt geëxploiteerd, is rechtstreeks aangesloten op de netaansluiting van de suikerspecialiteitenfabriek. Deze zonnepanelen leveren aan de fabriek én aan het stroomnet. Via de netaansluiting wordt ook de specialiteitenfabriek van Cosun Beet Company in Roosendaal voorzien van groene stroom. Mesters: ‘Het gebruiken van zonne-energie voor de 2 specialiteitenfabrieken past in onze duurzaamheidsdoelstellingen. We zijn bijvoorbeeld ook een van de grootste groengasproducenten van Nederland en meer dan de helft van onze bulkwagens rijdt op eigen groen gas.”

Klimaatfonds
De 6 kleinere weides, die door Klimaatfonds Nederland werden gerealiseerd, zijn rechtstreeks aangesloten op het elektriciteitsnet. In totaal produceert het zonnepark groene stroom voor omgerekend zo’n 8.200 huishoudens.

Erik Versteeg, directeur B2B van KiesZon: ‘Dit bijzondere project is het resultaat van de goede samenwerking tussen betrokken partijen zoals Cosun, gemeente Hoeksche Waard, Omgevingsdiensten Zuid-Holland Zuid, Klimaatfonds, KiesZon en netbeheerder Stedin. Gezamenlijk hebben we oplossingen gevonden voor alle uitdagingen die we tegenkwamen. Vanaf de inbedrijfstelling is er inmiddels ruim 23,3 miljoen kilowattuur aan duurzame stroom opgewekt, waarvan ook nog eens een deel direct lokaal wordt benut.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Wattkraft Benelux zoekt:

Support Medewerker- Accountmanager-Relatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!