Solar Magazine - EIT InnoEnergy investeert in Norwegian Crystals voor Europese productie silicium ingots
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EIT InnoEnergy investeert in Norwegian Crystals voor Europese productie silicium ingots
© Norwegian Crystals

EIT InnoEnergy investeert in Norwegian Crystals voor Europese productie silicium ingots

Norwegian Crystals heeft strategische investering aangetrokken van EIT InnoEnergy en het European Institute of Innovation & Technology voor de Europese productie van ingots, oftewel siliciumstaven.

Europa is momenteel sterk afhankelijk van het Aziatische aanbod aan pv-producten. Het aandeel van China in alle belangrijke productiestadia van zonnepanelen – van polysilicium tot ingots, wafers, zonnecellen en zonnepanelen – is 80 procent.

Via de EU Solar PV Industry Alliance – onderdeel van de Europese zonne-energiestrategie – probeert Europa de Europese productie in ere te herstellen.

Vervijfvoudiging
Norwegian Crystals gaat als onderdeel hiervan siliciumstaven produceren in Glomfjord in Noord-Noorwegen. Deze ingots hebben een CO2-voetafdruk die slechts een derde is van ingots die in Azië worden geproduceerd. Dit komt niet alleen door de lagere CO2-uitstoot bij het transport, maar ook door bij de productie hernieuwbare-energiebronnen te gebruiken.

De benodigde vergunningen voor de bouw van de fabriek zijn inmiddels geleverd en nog dit jaar zal Norwegian Crystal starten met het afsluiten van afname- en leveringsovereenkomsten. Het partnerschap met EIT InnoEnergy heeft de ambitie om een ​​vervijfvoudiging van de productie te realiseren in vergelijking met de huidige capaciteit.

30 gigawattpiek
Diego Pavia, chief executive officer van EIT InnoEnergy: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat we, met de samenwerking tussen de EU, de industrie en financiële instellingen, het doel zullen bereiken om in de nabije toekomst 30 gigawattpiek polysilicium, ingots, wafers, zonnecellen en zonnepanelen in Europa te produceren. Deze nieuwe investering onderstreept onze voortdurende inzet voor de Europese industriële strategie, waarbij innovatie in Europa wordt gestimuleerd om economische en duurzame welvaart te creëren.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarNRG Trading B.V. zoekt:

Werkvoorbereider Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!