Solar Magazine - Project van de week | 5.000 zonnepanelen voor sorteerinstallatie Bruco Containers
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project van de week | 5.000 zonnepanelen voor sorteerinstallatie Bruco Containers
© Solar Power Systems

Project van de week | 5.000 zonnepanelen voor sorteerinstallatie Bruco Containers

In de rubriek ‘Project van de week’ schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week de zonnepanelen van Bruco Containers in Wallonië.

Bruco Containers is marktleider in Vlaanderen en Wallonië en zorgt voor de recyclage van glas, hout, bouw- en sloopafval en andere materialen. Het bedrijf verhuurt al meer dan 20 jaar containers voor recyclage en voor de aanlevering van afval. Solar Power Systems heeft de afgelopen maanden bij de vestiging van Bruco Containers in Sambreville in de Belgische provincie Namen de daken voorzien van een pv-installatie van 2,3 megawattpiek. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd over een totale oppervlakte van 30.000 vierkante meter.

30.000 vierkante meter
De stroom van de 5.000 zonnepanelen wordt gebruikt voor de sorteerinstallatie, die onder andere het afval van de overstromingen in Wallonië mee heeft gesorteerd. Niet alleen de recyclingprocessen van Bruco Systems vergen veel energie, maar ook de vrachtwagens kunnen dankzij de zonne-energie CO2-vrij rijden.

De zonnepanelen van Bruco Containers in cijfers

Fabrikant zonnepanelen: Canadian Solar HiKu.

Aantal zonnepanelen: 5.000 stuks.

Kenmerken zonnepanelen: de zonnepanelen hebben een vermogen van 455 wattpiek per stuk en zijn ieder uitgerust met 144 gehalveerde monokristallijn siliciumzonnecellen.

Omvormers: 13 SUN2000-100KTL-omvormers van Huawei.

Overige systeemcomponenten: de zonnepanelen zijn gemonteerd met behulp van het montagesysteem ValkPro+ P10 Oost-West van Van der Valk Solar Systems.

Installateurs: Solar Power Systems.

Achterlopen
‘Wallonië loopt nog altijd heel erg achter op het vlak van zonnepanelen’, stelt Luc Martens, chief executive officer van Solar Power Systems. ‘Slechts 15 procent van alle zonnepanelen in België ligt in Wallonië. Dat is een enorm verschil met Vlaanderen, waar ongeveer 80 procent ligt. Het project in Sambreville is een stap in de goede richting, maar toch willen wij nog veel meer mensen in de groene golf meekrijgen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Installateur Zonnepanelen

32-40 uur - Dordrecht
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!