Solar Magazine - Staübli presenteert nieuwe MC4-connector voor aansluiten thuisbatterij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Staübli presenteert nieuwe MC4-connector voor aansluiten thuisbatterij
© Staübli

Staübli presenteert nieuwe MC4-connector voor aansluiten thuisbatterij

Connectorfabrikant Staübli heeft de MC4-Evo stor onthuld: een speciale connector voor het aansluiten van energieopslagsystemen. Het nieuwe product is onder meer ontwikkeld voor het installeren van thuisbatterijen.

De nieuwe MC4-Evo stor voor het aansluiten van batterijsystemen completeert volgens de fabrikant de MC4-Evo 2-productserie als een belangrijke uitbreiding van het 1500 volt DC-portfolio.

45 graden gedraaid
Deze koppelbare verbinding tussen de omvormer en het opslagsysteem vereenvoudigt de installatie en biedt net als de originele MC4 en MC4-Evo 2 DC-kabelkoppelingen in zonnepaneelstrings een verliesarme verbindingskwaliteit.

Naast de MULTILAM-contacttechnologie heeft deze energieopslagverbindingsoplossing van Stäubli een 45 graden gedraaid koppelvlak om een ​​storingsvrije installatie te realiseren. Het is niet mogelijk om de MC4-Evo stor te koppelen met een MC4- of MC4-Evo 2-kabelkoppeling zoals die gebruikt worden in de pv-string of de batterijuitgang aan de DC-zijde van de omvormer.

Net als alle andere MC4 Stäubli-connectoren is de MC4-Evo stor ook IP68-conform. De MC4-Evo stor-oplossing biedt een kabelkoppelingsmodel en een paneelcontactdoos gemonteerd op de omvormer en de batterij.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien

32-40 uur - Provincie Utrecht
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!