Solar Magazine - Liander meldt nieuwe knelpunten op stroomnet, maar ook extra ruimte zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander meldt nieuwe knelpunten op stroomnet, maar ook extra ruimte zonne-energie
© Liander

Liander meldt nieuwe knelpunten op stroomnet, maar ook extra ruimte zonne-energie

Netbeheerder Liander is in de afgelopen 1,5 maand op het elektriciteitsnet in Amsterdam, Flevoland, Friesland, Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland geconfronteerd met nieuwe knelpunten waar congestie is.

Netbeheerder Liander heeft bij zijn update over de beschikbare netcapaciteit een groot aantal nieuwe knelpunten gemeld waar het stroomnet vol is.

Oranje schaarstegebieden
In onderstaande nieuwe oranje gebieden is geen extra netcapaciteit beschikbaar en zoekt Liander naar mogelijke oplossingen via congestieonderzoek.

  • Amsterdam: Basisweg (verbruik) en Ruigoord (verbruik)
  • Flevoland: Almere (verbruik).
  • Friesland: Makkum (verbruik), Rijperkerk (verbruik en teruglevering), Buitenpost (teruglevering), Holwerd (teruglevering) en Klanderijstraat (verbruik)
  • Gelderland: Nijmegen bij verdeelstation De Waalsprong (verbruik en teruglevering), Ede-West (verbruik en teruglevering), Elst (verbruik en teruglevering), Neerrijnen (verbruik en teruglevering), Tiel (verbruik), Veldsteeg (verbruik en teruglevering) en Zuilichem (verbruik)
  • Noord-Holland: Den Helder Vogelwijk (verbruik), Heerhugowaard-Noord (verbruik en teruglevering), Velsen (verbruik), Alkmaar bij verdeelstation Alkmaar Boekelermeer (verbruik), Hoorn bij verdeelstation Hoorn Geldelozeweg (verbruik en teruglevering) en Krommenie (verbruik).
  • Zuid-Holland: Alphen Centrum (verbruik), Alphen West (verbruik) en Zoeterwoude (verbruik en teruglevering).

Problemen opgelost
In Flevoland is in het elektriciteitsnet van zowel Lelystad als Zuiderveld weer beperkt capaciteit beschikbaar voor de teruglevering van zonne-energie. Er zijn nog 2 knelpunten opgelost in Flevoland, te weten in Dronten voor teruglevering en in Emmeloord voor verbruik.

In het Friese elektriciteitsnet is bij Dronrijp weer beperkt capaciteit beschikbaar voor verbruik. Tot slot is op het stroomnet bij Zevenhuizen in de provincie Noord-Holland weer beperkt netcapaciteit beschikbaar voor verbruik en teruglevering.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
IZEN zoekt:

Service Technieker HVAC

Fulltime (40 uur) - Hoeksken 56, 2275 Lille (België)
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar Belgium

Fulltime (40 uur) - Brussel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!