Solar Magazine - TenneT gunt 9 bedrijven na 2 jaar durende aanbesteding langjarig contract
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TenneT gunt 9 bedrijven na 2 jaar durende aanbesteding langjarig contract
© TenneT

TenneT gunt 9 bedrijven na 2 jaar durende aanbesteding langjarig contract

Hoogspanningsnetbeheerder heeft 9 bedrijven en samenwerkingsverbanden na het doorlopen van een 2-jarige aanbesteding een contract gegund voor technische, ruimtelijke en gespecialiseerde werkzaamheden.

De organisaties gaan voor een bedrag van 300 miljoen euro werkzaamheden verrichten die de verdere ontwikkeling van het landelijke hoogspanningsnet op land mogelijk maken. Het gaat om gespecialiseerde werkzaamheden zoals engineeringswerkzaamheden en uiteenlopende onderzoeken die nodig zijn om aanpassingen, nieuwbouw en uitbreidingen aan hoogspanningsstations of hoogspanningsverbindingen te kunnen realiseren.

8 jaar
TenneT heeft er daarom voor gekozen om met een aantal gespecialiseerde partijen een langdurige samenwerking aan te gaan. Deze partijen gaan de komende 8 jaar werkzaamheden uitvoeren.

‘De energietransitie brengt de komende decennia zoveel extra werk met zich mee, dat we actief zoeken naar slimme manieren van samenwerken om de energietransitie te kunnen realiseren’, duidt Maarten Abbenhuis, chief operational officer bij TenneT. ‘Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking. Deze partners voegen waarde toe met kennis en kunde die wij niet in huis hebben. Bovendien krijgen deze partners een langetermijnzekerheid van werk en opdrachten. Binnen dit kader kunnen alle partijen groeien, zodat we de energietransitie samen voortstuwen.’

Geselecteerde partijen
De 9 selecteerde partijen zijn het samenwerkingsverband Arcadis-DNV, Bilfinger Tebodin, E-MERGE – een samenwerking van Antea, Bilfinger Tebodin, Witteveen+Bos – Energy Solutions, Movares, Peutz, Sweco, Witteveen+Bos en WSP.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
IZEN zoekt:

Service Technieker HVAC

Fulltime (40 uur) - Hoeksken 56, 2275 Lille (België)
enie.nl zoekt:

Servicemonteur Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Regio Noord, Midden en Zuid Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!