Solar Magazine - 1 op 3 scholen in Nederland heeft zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1 op 3 scholen in Nederland heeft zonnepanelen
© Utrecht

1 op 3 scholen in Nederland heeft zonnepanelen

Een derde van de scholen in Nederland is uitgerust met zonnepanelen. Het gaat om 532.000 zonnepanelen verdeeld over 2.850 scholen. Dat meldt de Stichting Schooldakrevolutie op basis van nieuwe cijfers.

Schooldakrevolutie houdt het aantal schooldaken met zonnepanelen nauwkeurig bij vanwege haar missie om alle hiervoor geschikte schooldaken in ons land te voorzien van zonnepanelen. De stichting biedt praktische hulp aan scholen, schoolbesturen, gemeenten en provincies om zo de aanleg van zonnepanelen op schooldaken te versnellen.

Nieuwe mijlpaal
In mei 2021 meldde de Stichting Schooldakrevolutie dat een kwart van de Nederlandse basis- en middelbare scholen een zonnedak heeft. Nu is dat aantal gestegen tot een derde van alle scholen. ‘Het is goed om te zien dat de verduurzaming middels zonnepanelen is doorgegaan bij scholen, ondanks de uitdagingen zoals corona en ventilatie, waarmee ze de afgelopen 2 jaar te maken hebben gehad’, aldus Niels van der Sandt van Schooldakrevolutie.

Nog 5.715 zonnedaken
Ondanks de mooie toename van het aantal huidige scholen met zonnepanelen, zijn er nog 5.715 geschikte scholen waar nog ruim 1,5 miljoen zonnepanelen op het dak passen. Veel scholen en schoolbesturen vinden een duurzaam schoolgebouw belangrijk, maar komen hier volgens Schooldakrevolutie naast hun onderwijstaken simpelweg niet aan toe.

Schooldakrevolutie streeft ernaar dat alle geschikte schooldaken in 2030 zonnepanelen hebben en dat kinderen al vroeg leren over zonne-energie en duurzaamheid.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Elektromonteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino, 8481 GN 23
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!