Solar Magazine - 1 op 3 scholen in Nederland heeft zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1 op 3 scholen in Nederland heeft zonnepanelen
© Utrecht

1 op 3 scholen in Nederland heeft zonnepanelen

Een derde van de scholen in Nederland is uitgerust met zonnepanelen. Het gaat om 532.000 zonnepanelen verdeeld over 2.850 scholen. Dat meldt de Stichting Schooldakrevolutie op basis van nieuwe cijfers.

Schooldakrevolutie houdt het aantal schooldaken met zonnepanelen nauwkeurig bij vanwege haar missie om alle hiervoor geschikte schooldaken in ons land te voorzien van zonnepanelen. De stichting biedt praktische hulp aan scholen, schoolbesturen, gemeenten en provincies om zo de aanleg van zonnepanelen op schooldaken te versnellen.

Nieuwe mijlpaal
In mei 2021 meldde de Stichting Schooldakrevolutie dat een kwart van de Nederlandse basis- en middelbare scholen een zonnedak heeft. Nu is dat aantal gestegen tot een derde van alle scholen. ‘Het is goed om te zien dat de verduurzaming middels zonnepanelen is doorgegaan bij scholen, ondanks de uitdagingen zoals corona en ventilatie, waarmee ze de afgelopen 2 jaar te maken hebben gehad’, aldus Niels van der Sandt van Schooldakrevolutie.

Nog 5.715 zonnedaken
Ondanks de mooie toename van het aantal huidige scholen met zonnepanelen, zijn er nog 5.715 geschikte scholen waar nog ruim 1,5 miljoen zonnepanelen op het dak passen. Veel scholen en schoolbesturen vinden een duurzaam schoolgebouw belangrijk, maar komen hier volgens Schooldakrevolutie naast hun onderwijstaken simpelweg niet aan toe.

Schooldakrevolutie streeft ernaar dat alle geschikte schooldaken in 2030 zonnepanelen hebben en dat kinderen al vroeg leren over zonne-energie en duurzaamheid.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
enie.nl zoekt:

Projectmanager Zonne-energie zakelijke markt

32-40 uur - Groningen
IZEN zoekt:

Projectleider EPC

Fulltime (40 uur) - Lille, België
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!