Solar Magazine - Groendus rondt bouw Zonneveld de Punt met 5.538 zonnepanelen af
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groendus rondt bouw Zonneveld de Punt met 5.538 zonnepanelen af

Groendus rondt bouw Zonneveld de Punt met 5.538 zonnepanelen af

Groendus heeft de bouw van Zonneveld de Punt in Barendrecht afgerond. Nu alle 5.538 zonnepanelen zijn geplaatst, is het zonneveld klaar voor gebruik.

Het zonnepark van Groendus gaat jaarlijks 2.900 megawattuur groene stroom opwekken. Dat staat gelijk aan stroom voor ongeveer 1.100 huishoudens per jaar.

ProRail
Het terrein aan de 1e Barendrechtseweg waarop Zonneveld de Punt is gevestigd, is eigendom van de gemeente Barendrecht. De grond werd voorheen gebruikt als gronddepot van ProRail en is daardoor niet meer geschikt als bouwgrond voor woningen of industrie. Een zonneveld bleek de oplossing om het terrein goed te benutten en de regio te verduurzamen. Via een aanbesteding kreeg Groendus met de beste prijs-kwaliteitverhouding de gunning. Daarmee mag het de grond de komende 25 jaar van de gemeente huren voor de exploitatie van het zonnepark. 

Biodiversiteit
Groendus stelt bij de ontwikkeling van het zonnepark veel aandacht besteed te hebben aan het in stand houden van de biodiversiteit.

Zo werd een mix van inheemse bloemen en kruiden ingezaaid die speciaal is afgestemd op de grond en de hoeveelheid zon. De mix vormt een goede leefomgeving voor vlinders, bijen en andere insecten. Daarnaast zijn er bijen- en insectenhotels geplaatst en worden er schapen ingezet voor het onderhoud van het terrein. Aan de rand van het veld zijn struiken en bomen behouden, zodat onder andere een buizerd zich hier kan blijven nestelen.

Participeren
Het bedrijf heeft met de lokale energiecoöperatie De Groene Stroom een overeenkomst gesloten waardoor omwonenden kunnen participeren in dit project. Er zijn 520 zonnepanelen te koop waarmee kleine bedrijven en inwoners uit de omgeving kunnen meeprofiteren van het jaarlijkse rendement. Niet alleen huishoudens profiteren van de zonnestroom. Regionale grootverbruikers kunnen terecht op de Energiemarktplaats van Groendus om rechtstreeks gebruik te maken van groene stroom van de Punt.

Henk Houcke van De Groene Stroom: ‘Zonnepanelen op het veld zijn een goed alternatief als je geen zonnepanelen op je eigen dak wilt of kunt plaatsen. Het is bovendien financieel extra aantrekkelijk door de verworven SCE-subsidie. De animo vanuit omwonenden om te participeren is dan ook groot.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
IZEN zoekt:

Service Technieker HVAC

Fulltime (40 uur) - Hoeksken 56, 2275 Lille (België)
enie.nl zoekt:

Installatiepartner Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Regio Noord, Midden en Zuid Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!