Solar Magazine - Sunvest haalt 25 miljoen euro op voor 420 megawattpiek aan zonneparken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunvest haalt 25 miljoen euro op voor 420 megawattpiek aan zonneparken
© Sunvest

Sunvest haalt 25 miljoen euro op voor 420 megawattpiek aan zonneparken

Sunvest heeft 25 miljoen euro kapitaal opgehaald om de komende jaren in Nederland 420 megawattpiek aan zonneparken te bouwen en exploiteren. Het gaat om 16 zonneweiden waarvoor subsidie is toegekend.

Het in Utrecht gevestigde Sunvest heeft momenteel meer dan 1.000 megawattpiek aan zonneparken in ontwikkeling. Het gaat om zogenaamde natuurlijke zonneparken waarbij er extra aandacht is voor landschappelijke en maatschappelijke inpassing. 

Sienna Private Credit
De financiering is door het bedrijf opgehaald bij het Franse Sienna Private Credit; voorheen Acofi Gestion). Deze AIFM-portefeuillebeheermaatschappij is sinds 1997 goedgekeurd door de AMF en sinds 2022 een entiteit van de Sienna Investment Managers-groep. Het is een alternatieve investeringshub die gespecialiseerd is in reële activa en private equity door middel van investeringen bij niet-beursgenoteerde bedrijven.

Sunvest werd bij het aantrekken van het kapitaal door Green Giraffe bijgestaan als exclusief financieel adviseur, door DLA Piper en Mobius voor de juridische zaken, door 3E voor de technische due diligence en door PWC voor de belasting en accountancy.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!