Solar Magazine - SolaX start in Benelux met verkoop van batterij X-ESS G4
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolaX start in Benelux met verkoop van batterij X-ESS G4
© SolaX

SolaX start in Benelux met verkoop van batterij X-ESS G4

SolaX start in de Benelux met de verkoop van de batterij X-ESS G4. Dit alles-in-éénopslagsysteem is bekroond met de TÜV Rheinland ‘All Quality Matters’ Award en de Red Dot Design Award.

De SolaX X-ESS G4 bestaat uit een compleet omvormer- en batterijpakket – te weten de hybride omvormer G4, een nieuwe matebox en de Triple Bower-batterij van 3,0 kilowattuur – waardoor de installatie snel en eenvoudig is. Het slanke ontwerp maakt integratie in verschillende ruimtes mogelijk. Het energieopslagsysteem wordt met 10 jaar garantie geleverd en maakt het voor zonnepaneeleigenaren mogelijk om 100 procent van de opgewekte zonne-energie zelf te verbruiken. De maximale efficiëntie is 97,6 procent.

1-fase en 3-fase
Het systeem van SolaX is leverbaar in een 1-fase-systeem van 3 tot 7,5 kilowatt en als 3-fase-systeem van 5 tot 15 kilowatt, waarbij een parallelle schakeling met maximaal 10 omvormers mogelijk is. Dit betekent een maximaal vermogen van 150 kilowatt.

De omvormers zijn voorzien van een schaduwmanagementfunctie en noodstroomuitgang en hebben een schakeltijd van maximaal 10 milliseconden.

3 tot 12 kilowattuur opslag
Het alles-in-éénopslagsysteem vergt geen ingewikkeld bedradingswerk meer, doordat alle draden al in de Matebox zijn verwerkt. Het enige dat de installateur hoeft te doen, is de ene module op de andere te installeren en alle kabels aan te sluiten die al gesorteerd in de Matebox in verschillende poorten liggen. Een installateur kan het alles-in-éénopslagsysteem hierdoor in zijn eentje binnen 30 minuten installeren.

De voorgeïnstalleerde componenten en kabels verkorten hierdoor de installatietijd. Met de X3-Matebox advanced is bovendien een variant beschikbaar die geschikt is om voor het hele huis als noodstroomvoorziening ingezet te worden. De opslagcapaciteit van de T30-batterij is schaalbaar van 3 tot 12 kilowattuur. De geïntegreerde temperatuurregeling zorgt ervoor dat het bedrijfstemperatuurbereik min 30 tot plus 50 graden Celsius bedraagt.

150 procent
Het systeem heeft bovendien een programmeerbare relaisbesturing die intelligent energiebeheer mogelijk maakt, maar ook zorgt voor compatibiliteit met Wallbox en warmtepompen.

De omvormer is geschikt voor 150 procent overdimensionering en kent een maximale ingangsstroom tot 16 ampère. Verder maakt SolaX Cloud realtime monitoring en analyse mogelijk. Tot slot kent het alles-in-éénopslagsysteem een beschermingsklasse van IP65, waardoor het geschikt is voor gebruik buitenshuis.

SolaX presenteert het energieopslagsysteem X-ESS G4 op 25 en 26 januari 2023 op de vakbeurs InterSolution in Flanders Expo te Gent op standnummer 8503. Lezers van Solar Magazine kunnen zich online registreren voor gratis toegang tot de vakbeurs InterSolution met de code P1002912.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Engineer PV-Installaties

32-40 uur - Kampen, 8263BL, 9
Zonnegilde B.V. zoekt:

Servicecoördinator

32-40 uur - Kampen, 8263BL, 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!