Solar Magazine - SolaX start in Benelux met verkoop van batterij X-ESS G4
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolaX start in Benelux met verkoop van batterij X-ESS G4
© SolaX

SolaX start in Benelux met verkoop van batterij X-ESS G4

SolaX start in de Benelux met de verkoop van de batterij X-ESS G4. Dit alles-in-éénopslagsysteem is bekroond met de TÜV Rheinland ‘All Quality Matters’ Award en de Red Dot Design Award.

De SolaX X-ESS G4 bestaat uit een compleet omvormer- en batterijpakket – te weten de hybride omvormer G4 en de Triple Bower-batterij – waardoor de installatie snel en eenvoudig is. Het slanke ontwerp maakt integratie in verschillende ruimtes mogelijk. Het energieopslagsysteem wordt met 10 jaar garantie geleverd en maakt het voor zonnepaneeleigenaren mogelijk om 100 procent van de opgewekte zonne-energie zelf te verbruiken.

1-fase en 3-fase
Het systeem van SolaX is leverbaar in een 1-fase-systeem van 3 tot 7,5 kilowatt en als 3-fase-systeem van 5 tot 15 kilowatt waarbij een parallelle schakeling met 10 maximaal 10 omvormers mogelijk is. Dit betekent een maximaal vermogen van 150 kilowatt.

De omvormers zijn voorzien van een schaduwmanagementfunctie en noodstroomuitgang en hebben een schakeltijd van maximaal 10 milliseconden.

3 tot 12 kilowattuur opslag
Het alles-in-éénopslagsysteem vergt geen ingewikkeld bedradingswerk meer, doordat alle draden al in de Matebox zijn verwerkt. Het enige dat de installateur hoeft te doen, is de ene module op de andere te installeren en alle kabels aan te sluiten die al gesorteerd in de Matebox in verschillende poorten liggen. Een installateur kan het alles-in-éénopslagsysteem hierdoor in zijn eentje binnen 30 minuten installeren.

De voorgeïnstalleerde componenten en kabels verkorten hierdoor de installatietijd. Met de X3-Matebox advanced is bovendien een variant beschikbaar die geschikt is om voor het hele huis als noodstroomvoorziening ingezet te worden. De opslagcapaciteit van de T30-batterij is schaalbaar van 3 tot 12 kilowattuur. De geïntegreerde temperatuurregeling zorgt ervoor dat het bedrijfstemperatuurbereik min 30 tot plus 50 graden Celsius bedraagt.

150 procent
Het systeem heeft bovendien een programmeerbare relaisbesturing die intelligent energiebeheer mogelijk maakt, maar ook zorgt voor compatibiliteit met Wallbox en warmtepompen.

De omvormer is geschikt voor 150 procent overdimensionering en kent een maximale ingangsstroom tot 16 ampère. Verder maakt SolaX Cloud realtime monitoring en analyse mogelijk. Tot slot kent het alles-in-éénopslagsysteem een beschermingsklasse van IP65, waardoor het geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
IZEN zoekt:

Projectleider EPC

Fulltime (40 uur) - Lille, België
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!