Solar Magazine - Solarwatt start met verkoop thuisbatterij Battery Flex in Vlaanderen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarwatt start met verkoop thuisbatterij Battery Flex in Vlaanderen
© Solarwatt

Solarwatt start met verkoop thuisbatterij Battery Flex in Vlaanderen

Solarwatt start begin november in Vlaanderen met de verkoop van zijn thuisbatterij Solarwatt Battery Flex. Met de thuisbatterij kunnen zonnepaneeleigenaren een overschot aan zonne-energie automatisch opslaan.

De opgeslagen zonne-energie kunnen ze op een later moment weer gebruiken. Door het toevoegen van een thuisbatterij wordt de waarde van de geproduceerde elektriciteit gemaximeerd en worden zonnepaneeleigenaren maximaal onafhankelijk van prijsontwikkelingen op de energiemarkt. De zelfconsumptie van opgewekte zonne-energie wordt namelijk verhoogd tot ongeveer 80 procent.

1 persoon
De moduleerbare Battery Flex thuisbatterij is volgens Solarwatt​ ook voor monteurs een uitkomst. Geen enkel onderdeel is namelijk zwaarder dan 25 kilo, waardoor deze eenvoudig en door 1 persoon gemonteerd kan worden.

De thuisbatterij Battery Flex is al populair in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Solarwatt heeft de batterij in samenwerking met BMW ontwikkeld en uitgerust met batterijcellen uit de automotive industrie. Dankzij de verschillende batterijmodules kunnen de capaciteit en prestaties volledig afgestemd worden op de behoeften van de klant. Speciaal voor de Belgische markt is de monofasige thuisbatterij aangepast naar een maximaal vermogen van 5 kilowatt. De thuisbatterij gaat volgens de fabrikant 18 tot 20 jaar mee en wordt standaard geleverd met 10 jaar garantie, inclusief een allriskverzekering op alle onderdelen.

Kosten besparen
‘Zodra de thuisbatterij merkt dat er stroom nodig is, wordt er razendsnel stroom afgenomen’, duidt Bart Moons van Solarwatt. ‘De grote pieken van ’s avonds, veroorzaakt door de grootverbruikers, zullen afgevlakt worden door de opgeslagen energie in de batterijen. Stel je maakt ’s avonds een piek op het netwerk door je oven aan te zetten, dan zal zoveel mogelijk stroom door de batterij worden geleverd. Zo voorkom je stroompieken, waardoor de elektriciteitskosten nog gunstiger worden. 10 procent van de kostprijs van energie wordt namelijk bepaald door die pieken.’

De SOLARWATT Battery flex wordt verkocht door Solarwatt-partners. Installateurs die geïnteresseerd zijn om de SOLARWATT Battery flex te verkopen, kunnen contact opnemen met het kantoor in de Benelux. Ze worden eerst uitgebreid getraind en krijgen Nederlandstalige support.

Bekijk alle specificaties van de SOLARWATT Battery Flex hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Chief Commercial Officer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!