logo
wvhj2023
© Triple Solar
© Triple Solar
14 september 2022

Pvt-warmtepomp Triple Solar ontvangt gelijkwaardigheidsverklaring

Bureau CRG heeft de nieuwe pvt-warmtepomp van Triple Solar een gelijkwaardigheidsverklaring toegekend. De warmtepomp is specifiek ontwikkeld voor pvt-panelen als energiebron.

De warmtebron van Triple Solar kan zowel hybride als all-electric worden ingezet.

Bestaande bouw
‘Met de huidige energieprijzen wil iedereen zo snel mogelijk verduurzamen’, vertelt Cees Mager, chief executive officer van Triple Solar. ‘Wij leveren de methode om stapsgewijs gas te besparen op een nu ook officieel erkende efficiënte manier.’

De Triple Solar pvt-warmtepomp is volgens Mager een verbetering ten opzichte van de reguliere water/water-warmtepomp die tot nu toe voor pvt-systemen wordt gebruikt. Alle energie die ermee wordt opgewekt uit daglicht, zonlicht en de buitenlucht – van min 20 tot +50 graden Celsius – wordt optimaal gebruikt voor warmte, koeling of warm tapwater. Een primeur is dat de warmtepomp propaan als koudemiddel gebruikt. Propaan maakt het mogelijk een aanvoertemperatuur van plus 70 graden Celsius te maken. Dat is ideaal voor toepassing in de bestaande bouw, waar vaak nog radiatoren gebruikt worden en niet elke woning van vloerverwarming is voorzien.

Modulair
Als hybride toepassing naast de bestaande cv-ketel kan met het vermogen van 3,5 kilowatt ongeveer 60 tot 80 procent gas worden bespaard op verwarmen en het maken van warm tapwater. Is het huis op een gegeven moment geschikt om  gasloos te verwarmen, dan kan de Triple Solar pvt-warmtepomp uitgebreid worden door het koppelen van een tweede pvt-warmtepomp. De investering in de hybride pvt-warmtepomp gaat dus niet verloren.

In de nieuwbouw is de pvt-warmtepomp dankzij de compactheid als all-electric, gasloze oplossing geschikt voor kleinere woningen en appartementen tot circa 100 vierkante meter. Hij is tevens modulair toe te passen in grotere woningen door er 2 in cascade te plaatsen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten