Solar Magazine - H2-Platform: SDE++ biedt geen kans voor productie groene waterstof met zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BayWa r.e. gaat micro-omvormers en batterijen Enphase Energy verkopen in Benelux en Duitsland
© Enphase Energy

BayWa r.e. gaat micro-omvormers en batterijen Enphase Energy verkopen in Benelux en Duitsland

Enphase Energy versterkt zijn samenwerking met groothandel BayWa r.e. Het bedrijf gaat Enphase’s micro-omvormers IQ7 en thuisbatterij IQ Battery verkopen in Duitsland en de Benelux.

‘We werken al lang samen met Enphase en zijn enthousiast om onze productportefeuille verder uit te breiden door de zonne-energie- en batterijproducten van Enphase in Duitsland te distribueren’, aldus Alexander Schütt, managing director bij BayWa r.e. Solar Energy Systems GmbH. ‘De Duitse zonne-energie- en batterijmarkt groeit snel en de vraag neemt ook toe. Een aantal belangrijke redenen waarom wij Enphase-producten aan onze klanten aanbieden, zijn het installatiegemak, de betrouwbaarheid, de veiligheid en de uitstekende prestaties."

Geavanceerd installateursnetwerk
‘We zijn uiterst tevreden over ons distributiepartnerschap met BayWa r.e. en kijken ernaar uit om het verder uit te breiden naar Duitsland en de Benelux’, aldus Dave Ranhoff, chief commercial officer bij Enphase Energy. ‘We besteden veel aandacht aan onze distributiestrategie en daarom versterken we onze samenwerking. BayWa r.e. heeft de nodige capaciteit om een geavanceerd installateursnetwerk te ondersteunen. Bovendien is het fantastisch nieuws voor installateurs zelf die bezig zijn hun bedrijf uit te breiden in deze snelgroeiende markten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat zij gemakkelijker toegang hebben tot systemen met Enphase micro-omvormers.’

‘We verkopen sinds 2021 Enphase IQ7 micro-omvormers in de Benelux en zijn dit jaar begonnen met de verkoop van IQ Batteries’, duidt Thomas Lechat, managing director bij BayWa r.e. Solar Systems s.a.r.l. ‘Onze klanten waarderen het installatiegemak, de betrouwbaarheid en de klantenservice van Enphase-producten, en streven er steeds vaker naar om hun leven te vereenvoudigen met complete thuisoplossingen voor energiebeheer."

Over-the-air
De micro-omvormers IQ7, IQ7+, en IQ7A ondergaan een streng betrouwbaarheids- en kwaliteitstestprogramma met in totaal meer dan 1 miljoen uur cumulatieve inschakeltests. Dit garandeert goede prestaties bij hitte, hoge vochtigheid, zoute lucht en extreme kou. De producten worden geleverd met een garantie van 25 jaar. 

De Enphase IQ Batteries zijn voorzien van lithium-ijzerfosfaattechnologie. De thuisbatterijen zijn geschikt voor over-the-air software-upgrades en hebben een garantie van 10 jaar. Bij gebruik met omvormers van derden, zal de Enphase-app essentiële data weergeven met de zonne-energieproductie voor het systeem, waardoor verdere groei van Enphase in Duitsland mogelijk wordt gemaakt.

Bekijk hier de batterijen en de micro-omvormers van Enphase Energy in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!