Solar Magazine - President Biden trekt 335 miljoen dollar uit voor recycling batterijen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
President Biden trekt 335 miljoen dollar uit voor recycling batterijen
© Ivuskans | Dreamstime.com

President Biden trekt 335 miljoen dollar uit voor recycling batterijen

President Biden gaat via het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) 335 miljoen dollar investeren in recyclingprogramma's voor lithium-ionbatterijen. Het ministerie heeft een Request for Information uitgegeven.

Het ministerie wil feedback over hoe federale investeringen de inzameling, het transport, de verwerking en de recycling van batterijen en schrootmaterialen kunnen versnellen. Dit om lithium-ionbatterijen die voorheen werden gebruikt om elektrische voertuigen van stroom te voorzien een tweede leven te kunnen geven.

3 miljard dollar
Omdat de wereldwijde markt voor lithium-ionbatterijen naar verwachting de komende 10 jaar een explosieve groei zal doormaken, werkt het Amerikaanse ministerie voor energie samen met de industrie aan een ​​robuuste en duurzame toeleveringsketen.

Het initiatief is onderdeel van Bidens Bipartisan Infrastructure Law, waarbinnen eerder al 3 miljard Amerikaanse dollar werd uitgetrokken voor de binnenlandse productie van batterijen. Daarbij werd ook 60 miljoen Amerikaanse dollar uitgetrokken voor de ondersteuning van secondlife-toepassingen voor batterijen die ooit werden gebruikt om elektrische voertuigen van stroom te voorzien en nieuwe processen voor het recyclen van materialen die hergebruikt kunnen worden in de toeleveringsketen van batterijen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Wattkraft Benelux zoekt:

Support Medewerker- Accountmanager-Relatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!