Solar Magazine - Surplex veilt 5.200 gebruikte zonnepanelen van First Solar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Surplex veilt 5.200 gebruikte zonnepanelen van First Solar
© Surplex

Surplex veilt 5.200 gebruikte zonnepanelen van First Solar

Het online industriële veilinghuis Surplex organiseert een veiling van duizenden tweedehandszonnepanelen van de Amerikaanse fabrikant First Solar. Het gaat om 18 verschillende kavels.

Surplex is gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte machines. Het accent ligt op de hout- en metaalsector, maar de portefeuille varieert van robots tot bureaus maar dus ook zonnepanelen.

‘Elke gebruikte machine die op Surplex.com wordt verkocht, bespaart vergeleken met productie van nieuwe machines flinke hoeveelheden CO2 en grondstoffen’, duidt directielid Ghislaine Duijmelings. ‘Met zo'n 55.000 machines en bedrijfsmiddelen die jaarlijks onder de hamer gaan, bedraagt de CO2-reductie zo’n 1.300 ton per jaar.’

Elke 2 weken
Surplex organiseert op dit moment meerdere veilingen van gebruikte zonnepaneelinstallaties. Tot aan het einde van dit jaar wordt elke 2 weken een nieuw veilingpakket met honderden zonnepanelen online geplaatst. Het assortiment bevat kristallijn silicium- en dunnefilmzonnepanelen in verschillende afmetingen en vermogens en bijpassende omvormers.

Momenteel staan er 18 kavels met zonnepanelen van First Solar online. De zonnepanelen kennen een formaat van 1,4 bij 1,1 meter en een vermogen van 72,5 tot 77,5 wattpiek per stuk. De veilig sluit op 12 september.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Chief Commercial Officer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Wattkraft Benelux zoekt:

Support Medewerker- Accountmanager-Relatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!