Solar Magazine - Surplex veilt 5.200 gebruikte zonnepanelen van First Solar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Surplex veilt 5.200 gebruikte zonnepanelen van First Solar
© Surplex

Surplex veilt 5.200 gebruikte zonnepanelen van First Solar

Het online industriële veilinghuis Surplex organiseert een veiling van duizenden tweedehandszonnepanelen van de Amerikaanse fabrikant First Solar. Het gaat om 18 verschillende kavels.

Surplex is gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte machines. Het accent ligt op de hout- en metaalsector, maar de portefeuille varieert van robots tot bureaus maar dus ook zonnepanelen.

‘Elke gebruikte machine die op Surplex.com wordt verkocht, bespaart vergeleken met productie van nieuwe machines flinke hoeveelheden CO2 en grondstoffen’, duidt directielid Ghislaine Duijmelings. ‘Met zo'n 55.000 machines en bedrijfsmiddelen die jaarlijks onder de hamer gaan, bedraagt de CO2-reductie zo’n 1.300 ton per jaar.’

Elke 2 weken
Surplex organiseert op dit moment meerdere veilingen van gebruikte zonnepaneelinstallaties. Tot aan het einde van dit jaar wordt elke 2 weken een nieuw veilingpakket met honderden zonnepanelen online geplaatst. Het assortiment bevat kristallijn silicium- en dunnefilmzonnepanelen in verschillende afmetingen en vermogens en bijpassende omvormers.

Momenteel staan er 18 kavels met zonnepanelen van First Solar online. De zonnepanelen kennen een formaat van 1,4 bij 1,1 meter en een vermogen van 72,5 tot 77,5 wattpiek per stuk. De veilig sluit op 12 september.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Soly zoekt:

Country Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Groningen, 9727 DW 5
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!