Solar Magazine - SolarEnergyWorks gaat in Griekenland 500 megawattpiek aan zonneparken bouwen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEnergyWorks gaat in Griekenland 500 megawattpiek aan zonneparken bouwen

SolarEnergyWorks gaat in Griekenland 500 megawattpiek aan zonneparken bouwen

Het Nederlandse SolarEnergyWorks gaat in het midden van Griekenland in de regio Thessalië 2 grondgebonden zonneparken bouwen. De zonneweiden hebben samen een vermogen van ruim 500 megawattpiek.

Dat de energietransitie om een Europese aanpak vraagt, was voor de Utrechtse projectontwikkelaar in 2019 aanleiding om binnen zijn Europese netwerk te zoeken naar kansen over de landsgrenzen heen.

Netcapaciteit
Dit resulteerde in de start van een samenwerking met 2 Griekse bedrijven: AFA Group en MGD Energy. Samen met Christos Syrikelas van AFA Group en Panagiotis Mourtopallas van MGD Energy richtte SolarEnergyWorks een joint venture op.

De joint venture heeft inmiddels voor het grootste project van 303 megawattpiek een omgevingsvergunning verkregen. Ook voor het tweede project, een project van 200 megawattpiek, wordt op korte termijn een vergunning verwacht. Ook dit jaar wordt de allocatie van netcapaciteit verwacht. Beide projecten zullen eind 2025 worden aangesloten op het Griekse stroomnet.

250.000 huishoudens
‘Het combineren van lokale kennis met internationale projectontwikkelingsexpertise en netwerk is de sleutel tot het succes van onze samenwerking’, stelt Tom van Dorp, chief executive officer van SolarEnergyWorks. ‘De Griekse markt biedt een interessante diversificatiemogelijkheid voor ons bedrijf en met een instraling van bijna 2 keer die van Noord-Nederland en meer ruimte is dit een perfecte locatie voor zonne-energie.’

Met meer dan 500 megawattpiek aan geplande capaciteit genereren de 2 zonneparken straks voldoende energie voor 250.000 Griekse huishoudens, meer dan alle huishoudens in de stad Utrecht in een kalenderjaar verbruiken.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Soly zoekt:

Country Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Groningen, 9727 DW 5
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!