Solar Magazine - Joulz neemt grootzakelijke installateur van zonnepanelen Zonel Energy over
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AEROCOMPACT verdubbelt omzet: productiecapaciteit montagesystemen fors uitgebreid
© AEROCOMPACT

AEROCOMPACT verdubbelt omzet: productiecapaciteit montagesystemen fors uitgebreid

De Oostenrijkse montagesysteemfabrikant AEROCOMPACT maakt momenteel een forse groei door. De omzet wordt dit jaar ruimschoots verdubbeld en daarom wordt de productiecapaciteit flink uitgebreid.

AEROCOMPACT, dat ook in de Benelux actief is, behaalde in 2021 een jaaromzet van ongeveer 30 miljoen euro en die zal dit jaar naar verwachting meer dan verdubbelen tot circa 70 miljoen euro. In 2023 zal het bedrijf vermoedelijk de omzetgrens van 100 miljoen euro overschrijden.

5-koppige directie
Om de wereldwijde groeimogelijkheden optimaal te benutten, herschikt AEROCOMPACT GROUP zijn bedrijfsstructuren. Voortaan zal een 5-koppige directie het bedrijf leiden. Vanuit de holding worden daarbij strategische groei-initiatieven ontwikkeld om de markttoegang te verbreden door het businessmodel uit te breiden en nieuwe klantdoelgroepen te ontwikkelen.

Dirk Morbitzer verruilt bij dit alles de functie van hoofd Amerika voor die van chief executive officer. Hij neemt de taken over van oprichter Mathias Muther, die voorzitter wordt van de raad van commissarissen. Morbitzers focus zal liggen op strategische bedrijfsontwikkeling: ‘We willen een aanjager blijven van de zonnetechnologie-industrie en ons leiderschap op de wereldmarkt dynamisch uitbreiden.’

Strategische acquisities
De houdstermaatschappij van AEROCOMPACT GROUP wordt omgevormd van een besloten vennootschap (GmbH) naar een naamloze vennootschap (Aktiengesellschaft / AG). Hierdoor zal het bedrijf zijn marktaandeel kunnen vergroten door strategische acquisities naast verdere organische groei.

‘We opereren in een markt die nog sterk gefragmenteerd is en we zien zeker kansen om onze marktpositie te versterken door strategische acquisities in geselecteerde regio's of door ons productportfolio uit te breiden. We zullen onze groei blijven financieren met onze huidige activiteiten, maar we kunnen ons ook voorstellen om met nieuwe partners samen te werken’, duidt Gustavo Edinger, lid van de raad van bestuur van de holding en chief financial officer van de bedrijvengroep.

3 miljoen euro investeren
Eind dit jaar wordt het team uitgebreid van de huidige 115 naar circa 140 medewerkers wereldwijd. De toename van het aantal medewerkers zal vooral plaatsvinden bij de afdelingen voor internationale verkoop, R&D en productie.

In het hoofdkantoor in de Oostenrijkse gemeente Satteins in de deelstaat Vorarlberg is het de bedoeling om ongeveer 3 miljoen euro te investeren in een bijkomend kantoorgebouw met een opleidingscentrum en testlaboratorium. Het gebouw moet ruimte bieden aan zo'n 100 nieuwe werkplekken. De productie in Nüziders – eveneens gevestigd in Vorarlberg en die momenteel 2 productielijnen kent – wordt vanaf september omgebouwd van een tweeploegendienst naar een drieploegendienst. De magazijncapaciteit in Oostenrijk zal tegen het einde van het jaar verviervoudigd zijn en de wereldwijde logistiek, die wordt beheerd door externe partners, zal verder worden uitgebreid.

Chief technical officer Christian Ganahl besluit: ‘Onze innovatieve kracht en digitale expertise zijn verdere belangrijke groeimotoren voor de wereldwijde business. Daarom zullen we ons engineeringteam in Vorarlberg en Wenen in de loop van het jaar verdubbelen en extra collega's aan boord brengen voor onderzoek, standaardisatie, softwareontwikkeling en wereldwijd productbeheer.’

Bekijk de producten van AEROCOMPACT hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!