Solar Magazine - NWO opent call voor subsidie opschaling drijvende zonneparken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
NWO opent call voor subsidie opschaling drijvende zonneparken
© Kitthanes Ratanasira Anan | Dreamstime.com

NWO opent call voor subsidie opschaling drijvende zonneparken

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft de subsidiecall voor de ‘Verantwoorde opschaling van Zon op Water’ geopend. Er is een kleine 3 miljoen euro subsidie beschikbaar.

NWO deed eind juni al een vooraankondiging van de komst van de call die kadert binnen de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Ecologie
De NWA-call vindt plaats in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Kennisinstellingen en andere geïnteresseerde partijen worden opgeroepen onderzoeksprojecten te ontwikkelen die gericht zijn op de kennislacunes rond de interactie tussen de fysieke aspecten van zonne-energiesystemen op Nederlandse binnenwateren – technische aspecten, economische haalbaarheid, landschappelijke inpassing en maatschappelijke acceptatie van deze systemen – en de ecologie in, op en rond binnenwateren.

Tot 13 oktober
De projecten moeten nieuwe inzichten in zowel negatieve als positieve effecten van deze interactie opleveren. Er wordt naar verwachting 1 subsidieaanvraag toegewezen.

Hoofdaanvragers kunnen tot 13 oktober 2022 hun initiatief aanmelden. De deadline voor uitgewerkte aanvragen is 19 januari 2023. In oktober 2022 vindt voor het programma een matchmaking plaats. Deelname aan deze matchmaking is verplicht. De looptijd van het voorgestelde project is tussen 4 en 6 jaar.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

32-40 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!