Solar Magazine - Trina Solar bouwt nieuwe verticaal geïntegreerde gigafabriek voor zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar bouwt nieuwe verticaal geïntegreerde gigafabriek voor zonnepanelen
© Trina Solar

Trina Solar bouwt nieuwe verticaal geïntegreerde gigafabriek voor zonnepanelen

De Chinese fabrikant Trina Solar heeft het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe verticaal geïntegreerde fabriek voor de productie van polysilicium, wafers, zonnecellen en zonnepanelen.

De gigafabriek voor Trina Solar’s zonnepanelen uitgerust met zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter wordt gebouwd in Xining, de hoofdstad van de centraal-Chinese provincie Qingha.

Eind 2023
De fabriek zal straks productielijnen herbergen voor de jaarlijkse productie van 300.000 ton industrieel silicium, 150.000 ton zeer zuiver polysilicium, 35 gigawattpiek monosilicium, 10 gigawattpiek wafers, 10 gigawattpiek zonnecellen en 10 gigawattpiek zonnepanelen.

Het project zal in 2 fasen worden verdeeld. In fase I zal de verwachte jaarlijkse productie van industrieel silicium 100.000 ton zijn, van zeer zuiver polysilicium 50.000 ton, van monosilicium 20 gigawattpiek, van wafers 5 gigawattpiek, van zonnecellen 5 gigawattpiek en 5 gigawattpiek zonnepanelen. Fase I moet eind 2023 klaar zijn en fase II – waarin de volledige productiecapaciteit bereikt wordt – eind 2025.

Volgende generatie n-type
Omdat de pv-industrie volgens Trina Solar snel op weg is naar een nieuwe fase voor n-type pv-technologie moet er een keten worden opgezet om de industrialisatie van de volgende generatie n-type zonnecellen te verbeteren.

Bekijk de zonnepanelen van Trina Solar die in de Benelux te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Magazijnmedewerker

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!