Solar Magazine - Groendus plaatst 4.800 zonnepanelen en 6 laadpalen bij Cordstrap
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groendus plaatst 4.800 zonnepanelen en 6 laadpalen bij Cordstrap
© Groendus

Groendus plaatst 4.800 zonnepanelen en 6 laadpalen bij Cordstrap

Groendus heeft bij Cordstrap in Oostrum 4.800 zonnepanelen en 6 laadpalen met 12 laadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd. Het transportzekeringsbedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel.

Om te werken aan duurzame ontwikkelingen is er een speciaal Environment, Social & Governance (ESG-)team samengesteld. Groendus treedt op als partner om het energiebeheer van Cordstrap onder de loep te nemen en te verduurzamen. Het leasen van de zonne-energiecentrale is een belangrijke eerste stap.

EcoVadis
Eerder dit jaar heeft EcoVadis de duurzaamheidsinspanningen van Cordstrap beloond met de Gold Sustainability Rating. EcoVadis, een van de grootste leveranciers van duurzaamheidsratings, beoordeelt de duurzaamheidssystemen van bedrijven op 4 kerngebieden: Milieu, Bedrijfsethiek, Arbeids- & Mensenrechten en Duurzaam Inkopen. Met de Gold Rating behoort Cordstrap tot de top 5 procent van bedrijven wereldwijd en de top 1 procent van bedrijven in de transportsector op het gebied van duurzaamheid.

Waar grote delen van het land kampen met overbelasting van het energienet is daar in het Limburgse Oostrum bij Cordstrap geen sprake van. Marc Janssen, vicepresident bij Operations Cordstrap: ‘Bij dit project voorziet circa 46 procent van de ruim 10.000 vierkante meter zonnepanelen in onze on-site energiebehoefte. De overige 54 procent leveren we terug aan het elektriciteitsnet. Daarmee leveren we op jaarbasis stroom voor ruim 370 huishoudens.’

Voldoende ruimte
Na een succesvolle subsidieaanvraag via de SDE++ is de pv-centrale inmiddels opgeleverd.

Harold Cornelissen, Maintenance Manager Cordstrap Oostrum: ‘Groendus heeft samen met de leveranciers de installatie gerealiseerd. Er is voor een nieuw montagesysteem gekozen dat ervoor zorgt dat het regenwater ook in extreme situaties goed weg kan. In de projectfase was er veel aandacht voor een veilige werkomgeving en uitvoering volgens de afgesproken specificaties. Dit resulteert momenteel in een stabiele levering van groene stroom naar onze site en omliggende woningen’.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Solarwatt zoekt:

International Marketing & Communication Manager

Fulltime (40 uur) - Tiel, 4004 JP, 25
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!