Solar Magazine - ’s Werelds grootste batterijopslagsysteem na maanden weer operationeel
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
’s Werelds grootste batterijopslagsysteem na maanden weer operationeel
© Vistra

’s Werelds grootste batterijopslagsysteem na maanden weer operationeel

De Moss Landing Energy Storage Facility, met een vermogen van 400 megawatt en een opslagcapaciteit van 1.600 megawattuur ’s werelds grootste batterij-energieopslagsysteem, is weer online.

Eigenaar Vistra Energy had het energieopslagsysteem tijdelijk stopgezet na incidenten met oververhitting van de batterij.

Vervangende batterijen
Vistra heeft het systeem nu met succes opnieuw opgestart met meer dan 98 procent van zijn 400 megawatt capaciteit die nu stroom opslaat en vrijgeeft aan het Californische stroomnet.

Het bedrijf begon de faciliteit in mei en juni stapsgewijs online te brengen na het implementeren van een reeks corrigerende maatregelen. De resterende 7 megawatt aan vermogen wordt later deze zomer hersteld, zodra de vervangende batterijen en elektrische componenten zijn ontvangen.

Uitbreiding
Vistra’s Moss Landing Energy Storage Facility bestaat uit 2 afzonderlijke gebouwen: een met het 300 megawatt Fase I-systeem en het andere met het 100 megawatt Fase II-systeem. Er wordt gebouwd aan de 350 megawatt Fase III-uitbreiding, die volgende zomer commercieel operationeel zal zijn. Een mogelijke vierde fase zou uiteindelijk de capaciteit van de site kunnen uitbreiden tot 1.500 megawatt – genoeg om ruim 1,1 miljoen huizen in Californië van stroom te voorzien.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Zonnepark Services Nederland BV zoekt:

Service Technicus PV Systems regio Zwolle, Hoogeveen & ’s-Hertogenbosch

Fulltime (40 uur) - Hoofdkantoor Drieharingstraat 6, 3511 3511 BJ Utrecht, standplaats/werken vanuit huis of ons Service Office Noord of Zuid
Coolblue zoekt:

Accountmanager Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Utrecht (St Jacobsstraat 135, 3511 BP)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!