Solar Magazine - Sunprojects en Sunconnect bouwen geluidsscherm met zonnepanelen bij Alkmaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunprojects en Sunconnect bouwen geluidsscherm met zonnepanelen bij Alkmaar
© Gemeente Alkmaar

Sunprojects en Sunconnect bouwen geluidsscherm met zonnepanelen bij Alkmaar

Sunprojects en Sunconnect starten in oktober met de bouw van een energieleverend geluidsscherm met zonnepanelen langs de Schagerweg, Huiswaarderweg en Nollenweg bij Alkmaar.

Het zonnegeluidsscherm is nog voor de zomer van 2023 klaar. Met de laatste goedkeuring van de gemeenteraad voor de hogere kosten en de ondertekening van de aannemingsovereenkomst zijn de laatste puntjes op de i gezet. Naast dat het energieleverend geluidsscherm geluidsvermindering oplevert voor de bewoners van de wijken De Horn Zuid en Huiswaard-2 is het een voorbeeldproject waarmee de gemeente Alkmaar bijdraagt aan minder CO2-uitstoot.

4.300 zonnepanelen
In september-oktober wordt de grond klaargemaakt voor de bouw. De ondernemers K_Dekker, Sunprojects, Krinkels en Sunconnect starten in oktober met de bouw van het noordelijk scherm aan de Schagerweg/Huiswaarderweg. De bouw van de zuidelijke schermen aan de Huiswaarderweg en Nollenweg volgt snel. De laatste stappen zijn het plaatsen van de zonnepanelen en de aansluiting op het stroomnet.

Voor minder geluidservaring komt er een scherm van 2,5 kilometer lang en 5 meter hoog. Een deel van het scherm langs de Huiswaarderweg en de Nollenweg wordt voorzien van een groenscherm met zonnepanelen op de top. De circa 4.300 zonnepanelen kunnen ongeveer 400 huishoudens van groene stroom voorzien.

Prijsstijging
Vanwege de prijsstijging van grondstoffen en transport kost het geluidsscherm uiteindelijk meer. Het scherm wordt bekostigd met financiering van de gemeente Alkmaar en de provincie Noord-Holland, verschillende subsidies waaronder de Europese EFRO-subsidie en inkomsten door de verkoop van de opgewekte stroom.

Vanaf het eerste moment zijn stichting Animo en de bewoners van de wijken De Horn Zuid en Huiswaard-2 stap voor stap betrokken in het proces. De bewonersgroep ‘Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidswal’ en stichting Animo hielpen met het ontwerpen van het scherm. Ook de bewonersinformatieavonden werden goed bezocht.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!