Solar Magazine - 65 procent Nederlanders treft maatregelen om thuis energie te besparen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
65 procent Nederlanders treft maatregelen om thuis energie te besparen
© Hansenn | Dreamstime.com

65 procent Nederlanders treft maatregelen om thuis energie te besparen

65 procent van de Nederlanders heeft afgelopen jaar maatregelen genomen om thuis te besparen op energie, zodat de energierekening lager werd. Van deze groep nam 54 procent kleine maatregelen.

Zij plaatsten bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie en/of hielden de deuren goed dicht.

Zonnepanelen
12 procent van de Nederlanders die thuis maatregelen nam, pakte het groter aan en plaatste bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie en/of een warmtepomp. 34 procent trof zowel grote als kleine maatregelen.

Dit alles blijkt uit representatief onderzoek onder 1.000 Nederlanders dat is uitgevoerd door vergelijkingssite Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Geen idee
Slechts 9 procent van de Nederlanders heeft geen idee hoe zij het energieverbruik thuis kunnen verminderen voor een lagere energierekening.

Hans de Kok, directeur van Pricewise, hierover: ‘Een kleine aanpassing kan al zorgen voor een groot verschil in het energieverbruik. Ongeveer 75 procent van het totale gasverbruik komt door de verwarming in huis tijdens wintermaanden, maar dat kun je vooral reguleren in koudere perioden. Zet je de temperatuur een graad lager, dan scheelt je dat zo 6 à 7 procent op je gasverbruik, wat voor een standaardhuishouden uitkomt op honderden kuubs gas en dus honderden euro’s per jaar. In de zomer neemt het gasverbruik automatisch af, maar je kunt nog wel letten op het gebruik van je elektriciteit. Iets heel eenvoudigs als een theemuts of een goede thermosfles scheelt je tientallen kilowattuur per jaar, omdat je dan niet meer voor ieder kopje thee de waterkoker aanzet. Daarnaast kun je bijvoorbeeld in de daluren een was draaien.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Duurzame Technieken

Fulltime (40 uur) - ‘s-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!