Solar Magazine - EuroGate International presenteert met Rhino Solar Pro paalheimachine voor zonneparken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EuroGate International presenteert met Rhino Solar Pro paalheimachine voor zonneparken
© Eurogate

EuroGate International presenteert met Rhino Solar Pro paalheimachine voor zonneparken

EuroGate International presenteert een paalheimachine voor zonneparken: de Rhino Solar Pro. Het aanbouwdeel, geschikt voor de meest- voorkomende grondverzetmachines, is ontworpen om de installatie te versnellen.

Bij de aanleg van onder andere zonneparken, vangrails en bijvoorbeeld werkzaamheden aan wegmarkeringen moet vaak een groot aantal palen worden aangebracht. De vraag naar materieel dat het zware werk, letterlijk, uit handen neemt, wordt steeds groter.

1.000 slagen per minuut
De Rhino Solar Pro slaat met zo’n 1.000 slagen per minuut een paal met een maximale lengte van 4,5 meter de grond in. Deze compacte machine vormt als aanbouwdeel met bijvoorbeeld een schranklader een combinatie om in het veld palen met een maximale kopmaat tot 115 bij 150 millimeter en lengtes tot 4,5 meter aan te brengen. Door de kloppende in plaats van heiende beweging worden palen met een kracht tot 1.085 joule snel, efficiënt en met minder impact op de omgeving geplaatst.

De Rhino SolarPro is ‘X- en Y-as verstelbaar’ om nauwkeurige, snelle en loodrecht geslagen palen voor onder andere zonneparken en afrasteringen te garanderen, ongeacht de bodemgesteldheid van de bouwplaats of het terrein. De Rhino SolarPro is ontworpen en gebouwd in de Verenigde Staten. De SolarPro is voorzien van een CE-certificaat en is gebouwd volgens de maatstaven voor de Europese markt.

Hydraulische aandrijving
De slaghamer en geleider houden de paal op zijn plaats voor het efficiënt en doeltreffend slaan van de paal. Er wordt gebruikgemaakt van de bestaande hydraulische aandrijving van de grondverzetmachine en door het gebruik van de functie als aanbouwdeel is geen zelfrijdende heimachine nodig. De Rhino SolarPro is voorzien van een universele montageplaat voor de meestvoorkomende graaf- en grondverzetmachines.

De SolarPro-paalrammer biedt een geïntegreerde paaltrekker met trilhulp voor de zwaarste toepassingen. Door gebruik van deze functie verwijdert men in een handomdraai een geslagen paal.

Huren
Op vraag vanuit de markt is EuroGate International ook actief met het verhuren van machines. Soms is aanschaf namelijk simpelweg geen optie, bijvoorbeeld omdat de (solar) aannemer een eenmalig project gegund heeft gekregen. Huren biedt dan uitkomst.

Bedrijven die enkel projectmatig werken, geen beschikking hebben over een eigen grondverzetmachine of waarvoor de directe investering nog een stap te ver is, kunnen nu profiteren van de samenwerking die EuroGate International met CompactRent is aangegaan. EuroGate verhuurt samen de combinatie van de Rhino-palenrammer en de Caterpillar 4-tons-schranklader. 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Calculator Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!