Solar Magazine - REC ontvangt milieuproductverklaringen voor 3 zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
REC ontvangt milieuproductverklaringen voor 3 zonnepanelen
© REC Solar

REC ontvangt milieuproductverklaringen voor 3 zonnepanelen

REC Group heeft voor 3 van zijn zonnepanelen milieuproductverklaringen (EPD’s) van EPD Noorwegen ontvangen. Het gaat om de pv-modules REC Alpha Pure en TwinPeak 4 die sinds vorig jaar verkrijgbaar zijn.

De Environmental Product Declarations (EPD’s) zijn onafhankelijke bevestigingen van de inspanningen van REC​ om bij elke productgeneratie de milieueffecten van zonnepanelen te verminderen.

CO2-voetafdruk
Het internationale EPD-systeem is een wereldwijd programma voor milieuverklaringen. Elke verklaring geeft een overzicht van de milieueffecten van alle componenten van een eindproduct, het productieproces en het transport. Omdat EPD’s onafhankelijk worden geverifieerd, zijn ze volgens REC voor de zonne-energiesector een waardevolle bron van gegevens voor objectieve vergelijkingen. Ze dienen ook als bevestiging van de lage CO2-voetafdruk van zonnepanelen.

Jan Enno Bicker, chief executive officer bij REC Group: ‘We zijn van mening dat, naarmate de zonne-energiesector aan belang wint, ook onze verantwoordelijkheid om duurzamer te zijn groter wordt. De klanten van vandaag de dag begrijpen dat zonne-energie goed is, maar over hoe goed kunnen de meningen sterk verschillen. Daarom vernieuwen we voortdurend ons productassortiment om het vermogen te verhogen, maar springen we tegelijkertijd voorzichtig om met de verbruikte hulpbronnen. Alle 3 de producten die een EPD hebben gekregen, zijn pas vorig jaar op de markt gebracht. Dit bewijst het succes van onze voortdurende inspanningen om de eigen productie en de gehele zonne-energiesector duurzamer te maken en de uitdaging van low carbon footprint-ontwerp en -productie aan te gaan.’

Upcycling
De REC TwinPeak 4 heeft zijn EPD verkregen op basis van het silicium voor zonne-energietoepassingen dat door REC in Noorwegen is vervaardigd met behulp van REC’s ‘kerf upcycling’.

Met deze technologie kan REC kerf, afvalmateriaal van het waferproductieproces, omzetten in hoogwaardig silicium voor zonne-energie. Dit resulteert in een drastische vermindering van de CO2-uitstoot met maar liefst 96 procent ten opzichte van het standaard Siemens-proces. De siliciumproductie is de meest energie-intensieve stap in de productie van zonnepanelen, dus verbeteringen maken een groot verschil.

RoHS-richtlijn
EPD’s houden rekening met een specifieke volledige toeleveringsketen voor een product. In het geval van REC Alpha Pure is de EPD gebaseerd op polysilicium uit Duitsland, zonnecellen en zonnepanelen die in Singapore worden geproduceerd en zonnepaneelinstallaties in Europa. Een ander aspect dat de REC Alpha Pure duurzamer maakt, is het geëlimineerde loodgehalte, waardoor het zonnepaneel ook voldoet aan de Europese Restriction of Hazardous Substances (RoHS)-richtlijn.

Bekijk hier waar de zonnepanelen van REC Solar te koop zijn in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Magazijnmedewerker

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
kWh People zoekt:

Teamlead Electrical Solar Engineering

Fulltime (40 uur) - Leeuwarden
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!