Solar Magazine - SMA en Trace Software verbinden planningtools voor efficiënter plannen grote zonnepaneelinstallaties
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SMA en Trace Software verbinden planningtools voor efficiënter plannen grote zonnepaneelinstallaties
© Trace Software | SMA

SMA en Trace Software verbinden planningtools voor efficiënter plannen grote zonnepaneelinstallaties

SMA en Trace Software hebben hun planningtools Sunny Design en archelios PRO met elkaar verbonden. Hierdoor is voor installateurs en projectontwikkelaars het plannen van grote zonnepaneelinstallaties efficiënter.

Door de koppeling kunnen nu ook pv-installaties met een vermogen boven de 1 megawattpiek  – inclusief alle parameters en in 3D – worden bekeken.

Haalbaarheidsstudie vereenvoudigt
De nieuwe interface sluit de noodzaak uit van constante gegevensinvoer, vermindert de inspanning voor planning, en vereenvoudigt de haalbaarheidsstudie. Met Sunny Design beschikken de gebruikers over het optimale ontwerp van het pv-systeem – inclusief eventuele laadstations voor elektrische auto’s – en met archelios PRO beschikken ze over diverse opties voor opbrengstanalyse, en haalbaarheidsstudie van de gehele installatie.

‘Door onze Sunny Design-planningssoftware en archelios PRO van Trace Software met elkaar te verbinden, wordt het nog eenvoudiger om een duurzame-energievoorziening te configureren, voor huishoudelijke en commerciële ondernemingen, met pv-daken of grondgebonden installaties’, duidt Thomas Straub, senior productmanager Sunny Design bij SMA. ‘Exploitanten en eigenaars die energiesystemen plannen op basis van zonne-energie, beschikken over snellere, eenvoudigere projectimplementatie en betrouwbare analyses in de eerste ontwerpfase.’

Knowhow
‘De onderlinge verbinding maakt het mogelijk om het beste van SMA’s knowhow, en haalbaarheidsstudies van archelios PRO te gebruiken, voor elk type pv-project, bij start van ontwerpen tot de geavanceerde 3D-concepten’, vult Stéphane Boussac aan, archelios suitemanager bij Trace Software.

Sunny Design Pro stelt systeemplanners in staat om netgekoppelde, off-grid, en hybride pv-systemen in hun ontwerpen op te nemen, evenals pv-systemen in combinatie met energieopslag. Daarnaast geeft Sunny Design Pro de mogelijkheid om inkoop- en verkooptarieven flexibel te beheren, verbruiks- en laadprofielanalyses te maken, en het gebruik van accu-opslag te bestuderen, waaronder ook peakshavingtoepassingen. Ook kan men nauwkeurig scenario’s maken, met aanwezige voorwerpen zoals bomen, dakvensters en schoorstenen. Zodra het zonne-energieproject geïmporteerd is in de archelios PRO van Trace Software, kan men doorgaan met de bekabeling van de strings, gedetailleerde beoordeling van opbrengst/verlies, en analyse van de zelfconsumptie.

Bekijk de ontwerpsoftware van Trace Software en SMA hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
kWh People zoekt:

Teamlead Electrical Solar Engineering

Fulltime (40 uur) - Leeuwarden
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!