Solar Magazine - Solnet Green Energy haalt 15 miljoen euro kapitaal op bij EAB Private Equity en Tesi EAB
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solnet Green Energy haalt 15 miljoen euro kapitaal op bij EAB Private Equity en Tesi EAB

Solnet Green Energy haalt 15 miljoen euro kapitaal op bij EAB Private Equity en Tesi EAB

Private Equity en Tesi (Finnish Industry Investment) investeren samen 15 miljoen euro in het Finse zonne-energiebedrijf Solnet Green Energy dat in Nederland opereert onder de naam Solnet Group.

De investering zal het bedrijf in staat stellen zijn groei in de snelgroeiende markten in Europa te versnellen. Oprichters Arttur Kulvik en Kaj Kangasmäki blijven de grootste aandeelhouders van Solnet​.

Omzet verdrievoudigd
Solnet heeft zijn omzet de afgelopen 4 jaar verdrievoudigd en het bedrijf is nu het snelst groeiende Finse bedrijf dat diensten op het gebied van hernieuwbare energie levert op de Europese markt. De grootste markten van het bedrijf zijn momenteel Duitsland, Finland, Nederland en Polen.

Solnet heeft meer dan 400 zonne-energiesystemen geleverd aan klanten zoals IKEA, DHL, Lidl en Kesko, evenals aan verschillende grote vermogensbeheerders, verzekeraars en logistieke bedrijven.

Energieopslag
De investering van Private Equity en Tesi zal ook bijdragen aan het uitbreiden van de omvang van ondersteunende diensten die aan klanten worden aangeboden, zoals energieopslag- en energiebeheersystemen.

‘Het marktpotentieel van zonne-energie is enorm en groeit snel’, zegt Kaj Kangasmäki, chief executive officer van Solnet Green Energy. ‘Wij willen tegen 2024 een toonaangevende leverancier van zonne-energieoplossingen voor bedrijven in heel Europa zijn. We willen de ontwikkeling van een energieonafhankelijk Europa versnellen en met extra kapitaal kunnen we steeds meer bedrijven helpen een CO2-neutrale toekomst te bereiken.’

‘Solnet past uitstekend in onze door duurzaamheid gedreven investeringsstrategie’, stelt Kalle Kekkonen, managing partner bij EAB Private Equity. ‘Sterke megatrends zoals zero-emissies, investeringen in hernieuwbare energie en energieonafhankelijkheid in combinatie met Solnet’s concurrentievoordelen creëren een uitstekend platform voor groei. In Europa zal het aandeel van zonne-energie als energiebron binnen enkele jaren verdubbelen. Als actieve eigenaar kijken we ernaar uit om het managementteam van Solnet te ondersteunen bij het implementeren van het ambitieuze groeiplan.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solvari B.V. zoekt:

Online Marketeer

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Solvari B.V. zoekt:

Key Account Manager

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!