Solar Magazine - Thuisbatterij VARTA nu beschikbaar in België, fabrikant zoekt partners
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Thuisbatterij VARTA nu beschikbaar in België, fabrikant zoekt partners
© VARTA

Thuisbatterij VARTA nu beschikbaar in België, fabrikant zoekt partners

VARTA is in België gestart met de verkoop van zijn thuisbatterij VARTA pulse neo. Als batterijfabrikant is VARTA de enige leverancier van energieopslagsystemen met meer dan 130 jaar batterijexpertise.

Als compleet AC-systeem biedt de VARTA pulse neo met een opslagcapaciteit van 6,5 kilowattuur een geïntegreerde batterijomvormer. De thuisbatterij is geschikt voor zowel retrofit als nieuwe installaties met zonnepanelen. Een directe interactie met geselecteerde laadstations voor elektrische auto’s is mogelijk en de laadstrategie kan naar behoefte worden geselecteerd.

Met de slimme, compacte VARTA pulse neo wordt dankzij het flexibel uitbreidbare besturingssysteem VS-XMS een ​​energieopslagsysteem voor ieder smart home geïntroduceerd. Apparaten en toepassingen – van energiebronnen als zonnepanelen met omvormers, tot warmtebronnen, laadpalen en smart- hometoepassingen – kunnen eenvoudig worden aangesloten.

De VARTA pulse neo is ook in staat tot directe communicatie met verschillende pv-omvormers, zodat verbruiks- en productiegegevens worden weergegeven in het VARTA Online Portal of de VARTA-app. Bovendien kan de dynamische exportbeperking van het pv-systeem worden gerealiseerd zonder extra hardware.

Optimalisatie pv-opbrengst
Naast de handmatige aanpassing van de optimalisatie van de pv-opbrengst kan de VARTA pulse neo ook een automatische, op weersvoorspellingen gebaseerde opbrengstoptimalisatie uitvoeren. Op deze manier kan curtailment van zonnepanelen voorkomen worden en de pv-opbrengst worden verhoogd. 

Als expert van batterijen made in Germany geeft VARTA 10 jaar garantie op de batterijmodules en optioneel 10 jaar (permanente internetverbinding) of 5 jaar (zonder internetverbinding) op het energieopslagsysteem.

Partners
VARTA benadrukt dat de lange en succesvolle geschiedenis van het bedrijf garant staat voor betrouwbaarheid en kwalitatief goede energieopslagsystemen. Onderdeel van de propositie van het bedrijf is ook de training en certificering van installerende partners.

Installateurs kunnen webinars volgen om een gecertificeerde VARTA-partner te worden.

Bekijk waar de thuisbatterij VARTA pulse neo te koop is hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
SolarNRG zoekt:

Calculator Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!