Solar Magazine - Belinus Solar lanceert nieuw zwart zonnepaneel met ibc-zonnecellen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belinus Solar lanceert nieuw zwart zonnepaneel met ibc-zonnecellen
© Belinus Solar

Belinus Solar lanceert nieuw zwart zonnepaneel met ibc-zonnecellen

Belinus Solar lanceert in augustus het nieuwe zonnepaneel BE-M8-IBC-UB-GG-390. De pv-module is uitgerust met Ultra Black ibc-zonnecellen en Full Black GlasGlas-technologie.

De ibc-zonnecellen zijn voorzien van achterzijdecontacttechnologie, waardoor de volledige voorkant van de zonnecel zonlicht kan absorberen zónder enige schaduw van metalen strips. De zonnepanelen zijn volgens de fabrikant voorzien van hetzelfde type zonnecellen dat wordt gebruikt in de zonnepanelen Sunpower Maxeon en LG Neon.

21,7 procent
De BE-M8-IBC-UB-GG-390 is samengesteld uit 132 interdigitated back contact (ibc), halfgesneden monokristallijn siliciumzonnecellen. Het zonnepaneel heeft een vermogen van 390 wattpiek en een rendement van 21,7 procent; oftewel 217 wattpiek per vierkante meter. Het zonnepaneel heeft een formaat van 1.727 bij 1.039 bij 30 millimeter en weegt 23,5 kilogram.

35 jaar garantie
De fabrikant geeft op het zonnepaneel een lineaire vermogensgarantie van 35 jaar, een productgarantie van 35 jaar en een servicegarantie van 35 jaar. Belinus Solar stelt dat het daarmee het enige zonnepaneel ter wereld is dat een 100 procent ‘All-in-One’-garantie van 35 jaar biedt. De zonnepanelen worden vervaardigd in de Bloomberg Tier 1-fabrieken en de garantie wordt herverzekerd door Lloyd’s in Londen. 

Belinus Solar stelt de eerste en enige fabrikant in Europa te zijn die de volledig zwarte glas-glas ibc-zonnepanelen aanbiedt. Inmiddels is ook een octrooi voor het zonnepaneel aangevraagd.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar het nieuwe zonnepaneel van Belinus Solar te koop is.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Solar & Wind

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
kWh People zoekt:

Junior Account Manager

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!