Solar Magazine - Belinus Solar presenteert nieuw ultrazwart zonnepaneel van 390 wattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belinus Solar presenteert nieuw ultrazwart zonnepaneel van 390 wattpiek
© Belinus Solar

Belinus Solar presenteert nieuw ultrazwart zonnepaneel van 390 wattpiek

Belinus Solar heeft het nieuwe zonnepaneel BE-M8-HJT-UB-GG-390 gepresenteerd. De pv-module is uitgerust met de gedeponeerde Ultra Black HJT-cellen en Full Black GlasGlas-technologie.

Het Belgische Belinus Solar​ toonde het zonnepaneel onlangs voor het eerst aan het grote publiek op de vakbeurs Huis & Energie in Nederland.

21,4 procent
Het nieuwe zonnepaneel is samengesteld uit 120 heterojunctie, halfgesneden monokristallijn siliciumzonnecellen. Het zonnepaneel heeft een vermogen van 390 wattpiek en een rendement van 21,4 procent; oftewel 214 wattpiek per vierkante meter. Het zonnepaneel heeft een formaat van 1.755 bij 1.038 bij 30 millimeter en weegt 23,5 kilogram.

35 jaar garantie
De fabrikant geeft op het zonnepaneel een lineaire vermogensgarantie van 35 jaar, een productgarantie van 35 jaar en een servicegarantie van 35 jaar. Belinus Solar stelt dat het daarmee het enige zonnepaneel ter wereld is dat een 100 procent ‘All-in-One’-garantie van 35 jaar biedt.

Herverzekerd
‘Omdat design een rol speelt bij solar applicaties op daken biedt de ultrazwarte hjt-cel opstelling in combinatie met het volledig zwarte glas de Belinus HJT-module een naadloos uiterlijk – wat het zonnepaneel, samen met de loodvrije constructie en het hoge vermogen – tot een aantrekkelijke keuze maakt voor zowel residentiële als commerciële daken’, aldus Belinus.

De zonnepanelen worden vervaardigd in de Bloomberg Tier 1-fabrieken en de garantie wordt herverzekerd door Lloyd’s in Londen. Belinus Solar stelt de in Europa vervaardigde materialen en de Europese normen voor kwaliteitscontrole te beschouwen tot de sleutel van succes. Daarbij benadrukt het bedrijf dat de zonnepanelen gemaakt worden door vakmensen met meer dan 16 jaar ervaring, en gebruik wordt gemaakt van materialen die getest zijn in een klimatologische kamer met het oog op destructie toegepast in meer dan 50 individuele processen.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar het nieuwe zonnepaneel van Belinus Solar te koop is.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Marketing Medewerker

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Bliq zoekt:

Accountmanager

32-40 uur - Hogeweyselaan 145, 1382JK Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!