Solar Magazine - Suriname neemt zonnepark met 6.080 zonnepanelen in gebruik
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Suriname neemt zonnepark met 6.080 zonnepanelen in gebruik
© EBS

Suriname neemt zonnepark met 6.080 zonnepanelen in gebruik

Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft in het rijstdistrict Nickerie een zonnepark met 6.080 zonnepanelen in gebruik genomen. De zonneweide heeft een vermogen van 2,3 megawattpiek.

Energiebedrijven Suriname (EBS) richt zich in zijn strategie richting 2030 onder andere op het verduurzamen van de Surinaamse energievoorziening.

Caribbean Development Bank
Het nu gerealiseerde zonne-energieproject is onderdeel van een leningsovereenkomst tussen de Caribbean Development Bank (CDB) en het ministerie van Financiën, met als doel de energievoorziening in Suriname te versterken en verbeteren.

In november 2019 vond na openbare aanbesteding de officiële ondertekening plaats met de SUMEC Group Corporation voor de constructie van 2 zonne-energiecentrales in Coronie en Nickerie. In februari 2020 werd simultaan, in zowel Coronie als in Nickerie, gestart met de werkzaamheden. Met de oplevering van de eerste zonne-energiecentrale in Nickerie is het eerste CDB-deelproject afgerond.

10 procent zonne-energie
Het eerste zonnepark kent een back-upcapaciteit van 1.000 kilowattuur; genoeg voor 1 à 2 uur. Samen met de opwekcentrale in Clarapolder van 21 megawatt bestaat het totale geïnstalleerd vermogen in Nickerie met de ingebruikname van de zonneweide nu voor 10 procent uit zonne-energie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Parttime (24 uur) - Haarlem, 2011 MA
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!