Solar Magazine - Nieuw directoraat ministerie Suriname gaat plan voor zonnepanelen uitwerken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw directoraat ministerie Suriname gaat plan voor zonnepanelen uitwerken
© Atosan | Dreamstime.com

Nieuw directoraat ministerie Suriname gaat plan voor zonnepanelen uitwerken

Het nieuwe Directoraat Technologische Innovatie van het Surinaamse ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie gaat een plan voor de uitrol van zonnepanelen maken.

Hiertoe is het startschot gegeven voor het project ‘Promotion of Energy Efficiency and Distributed Generation in Suriname’ dat met 250.000 Amerikaanse dollar gefinancierd wordt door de Inter-American Development Bank (IDB).

Concurrentiepositie
Het ministerie wil kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) betrekken bij het creëren van verbeterde handel en industriële processen en producten door innovatieve activiteiten binnen hun bedrijfsvoering op te nemen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een betere concurrentiepositie, meer exportpotentieel, verhoogde mogelijkheden tot werkgelegenheid en hogere productiviteit.

Het projectplan van het Directoraat Technologische Innovatie kent de volgende 3 componenten: het stimuleren van het gebruik van zonnepanelen in Suriname, het stimuleren van energie-efficiëntie in gebouwen van Suriname en capaciteitsversterking voor beide zaken.

Fossiele afhankelijkheid onhoudbaar
‘Duurzame energieoplossingen worden elke dag steeds goedkoper, betrouwbaarder en efficiënter’, stelt Rafiq Ilahi, directeur Technologische Innovatie. Hij stelt dat er hard gewerkt zal worden aan het binnenhalen van nog meer financiële middelen. ‘Onze huidige afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is onhoudbaar en schadelijk voor de planeet. Daarom moeten we de manier waarop we energie produceren en consumeren veranderen. Het zo snel mogelijk implementeren van nieuwe energieoplossingen is essentieel om klimaatverandering, een van de grootste bedreigingen voor ons eigen voortbestaan, tegen te gaan. Investeringen in zonnepaneelinstallaties kan een manier zijn om na een initiële investering de kosten voor lange termijn te drukken.’

Het Directoraat Technologische Innovatie bekijkt ook mogelijkheden voor toegang tot kapitaal voor deze initiële investeringen. Het algemeen doel van het project waar nu geld aan toegekend is, is het bevorderen van hernieuwbare energie- en energie-efficiëntiemaatregelen in Suriname door het uitwerken van een zogenaamde energie- en efficiëntiediagnose, het verrichten van een marktonderzoek voor de haalbaarheid van opwekking van energie uit alternatieve (duurzame) bronnen en het bevorderen van de lokale productie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Leermeester Electra

32-40 uur - Provincie Utrecht
Winst uit je woning zoekt:

Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!