Solar Magazine - Samenwerking Greenchoice en Green Energy Storage voor grootschalige energieopslag
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Samenwerking Greenchoice en Green Energy Storage voor grootschalige energieopslag
© Greenchoice

Samenwerking Greenchoice en Green Energy Storage voor grootschalige energieopslag

Greenchoice is een strategische samenwerking aangegaan met projectontwikkelaar Green Energy Storage om meer grootschalige energieopslagprojecten te realiseren vanwege de vraag naar flexibiliteit.

Door de toename van duurzame energie in het energienetwerk wordt het steeds belangrijker vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Op zonnige dagen wordt er veel duurzame energie op het stroomnet gezet, die niet altijd direct afgenomen kan worden. Naast het in balans brengen van vraag en aanbod, probeert Greenchoice door middel van opslag te zorgen dat deze duurzame energie beter wordt benut.

Van onderzoek tot bouw
Het regelen van vergunningen, bouwtekeningen en technische en veiligheidseisen voor containers met batterijen vraagt deskundigheid en zorgvuldigheid, en Greenchoice vindt die bij Green Energy Storage (GES). GES focust op het bouwen van grootschalige energieopslag bij bestaande wind- en zonneparken.

Als projectontwikkelaar begeleidt GES haalbaarheidsstudies naar energieopslag en onderzoekt de technische eisen en de ruimtelijke en landschappelijke inpassing. Het bedrijf regelt de vergunningen, financiering en sluit de contracten af met leveranciers en partners. Ook begeleidt GES de daadwerkelijke bouw van de installatie.

200 megawatt
‘Wij zijn een specialist in het begeleiden van de hele keten,’ zo stelt GES-directeur Guus Bengsch. Eerder was Bengsch voor Greenchoice projectleider bij de aanleg van energieopslag op zonnepark De Dijken in Noord-Holland en windparken Hartel 2 en Hellegatsplein in Zuid-Holland.

De komende jaren wil GES ruim 200 megawatt aan energieopslag realiseren. Door energiepieken en -dalen op te vangen, ontlast de opslag ook het elektriciteitsnet in Nederland. Maurice Koenen, director sourcing & portfoliomanagement van Greenchoice: ‘Zo kunnen we wisselingen beter opvangen. Al blijft het weer onvoorspelbaar, het leveren van energie wordt zo beter beheersbaar en betaalbaar.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!