Solar Magazine - 400.000 Nederlandse huishoudens willen dit jaar investeren in zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
400.000 Nederlandse huishoudens willen dit jaar investeren in zonnepanelen
© Esbobeldijk | Dreamstime.com

400.000 Nederlandse huishoudens willen dit jaar investeren in zonnepanelen

Ruim 400.000 Nederlandse gezinnen zijn van plan om nog dit jaar in zonnepanelen te investeren. Zij willen hier 1,2 miljard euro in investeren. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder ruim 4.300 Nederlanders.

Uit het onderzoek ‘Duurzaam Wonen’ blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders alleen wil verduurzamen als dit zorgt voor geldbesparing. Hoewel duurzaamheid en milieuwinst de meest- genoemde motivatie is om de woning te verduurzamen, vindt namelijk 49 procent van de Nederlandse huishoudens verduurzamen alleen interessant als daar een forse geldbesparing tegenover staat. Ten opzichte van 2020 is dit percentage wel gedaald, toen was dit nog 56 procent.

30 procent
30 procent van de Nederlandse huishoudens is van plan om dit kalenderjaar de woning te verduurzamen. Dat komt neer op minimaal 2,4 miljoen woningen. Per woning worden naar verwachting 3,2 duurzame aanpassingen gedaan. Dat betekent dat er zo’n 7,7 miljoen duurzame aanpassingen aan Nederlandse woningen worden gedaan.

Ruim 400.000 huishoudens willen dus zonnepanelen installeren, aanpassen of vervangen.

1,2 miljard euro
Nederlanders verwachten 5,1 miljard euro uit te gaan geven aan het verduurzamen van hun woning. De hoogste bestedingen, 2,6 miljard euro, liggen binnen de categorie verwarming. Er gaat 1,2 miljard euro naar zonnepanelen, oftewel zo’n 3.000 euro per huishouden.

Ook in de categorie isolatie zijn de verwachte bestedingen met 2,3 miljard euro hoog. Voor relatief kleine aanpassingen liggen bestedingen aanzienlijk lager. Er wordt naar verwachting 100 miljoen euro uitgegeven aan waterbesparing en energiezuinige verlichting. Investeringen in ventilatie bedragen 40 miljoen euro.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Parttime (24 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!