Solar Magazine - Nieuw meldpunt voor problemen bij verzekeren van daken met zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw meldpunt voor problemen bij verzekeren van daken met zonnepanelen
© SlimIsoleren

Nieuw meldpunt voor problemen bij verzekeren van daken met zonnepanelen

Branchevereniging Stybenex heeft onder de vlag van SlimIsoleren het meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak geopend. Daar kunnen ondernemers die problemen hebben bij het verzekeren van daken met zonnepanelen zich melden.

Samen met adviseurs, ontwikkelaars en gebouweigenaren wil SlimIsoleren de omvang van de problematiek in kaart brengen en politiek, beleidsmakers en verzekeringsmaatschappijen aansporen om snel tot een langetermijnoplossing te komen.

Isolatiemateriaal
SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex; de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van eps-isolatieproducten. De brancheorganisatie verricht eigen studies en werkt mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van het kunststof isolatiemateriaal.

SlimIsoleren stelt dat verzekeringsmaatschappijen zonnestroomdaken met kunststof isolatie nog altijd als een vergroot brandrisico zien. Data om dit standpunt te onderbouwen zijn er volgens de organisatie echter niet. De houding van verzekeraars waarbij ongefundeerd verzekering wordt geweigerd of bemoeilijkt, belemmert de energietransitie en brengt ondernemers (onnodig) in de problemen.

Het meldpunt vormt een initiatief vanuit de isolatiesector om de urgentie van de verzekeringsproblemen te onderstrepen en een platform te bieden waar gedupeerden terechtkunnen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude, 2391 PV, 1
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!